På lager

2008 Tignanello Magnum

Pris pr. stk. 2.500,00  DKK

2008 Tignanello er uden tvivl en af ​​årgangens vine. 2008 er ikke en kæmpe eller åbenlys Tignanello, det er snarere en vin, der imponerer for sin sublime elegance og præcision. Underspillede lag af frugt kærtegner ganen som kashmir i denne upåklagelig, blød vin. Der er ikke en hård kant at finde. Sorte kirsebær, tobak, røg og lakrids er nogle af noterne, der kommer igennem på finishen. Smagsprofilen er decideret til den mørke side, men vinens struktur er medium i krop og intensitet. I 2008 har Tignanello mere energi, fokus og længde end Solaia. Det er en fabelagtig præstation! Tignanello 2008 er 80 % Sangiovese lagret på 300-liters franske egetræsfade (1/3 ny), 15 % Cabernet Sauvignon og 5 % Cabernet Franc, begge lagret på 100 % nye 225-liters franske egetræsbarriques.

Årgang
2008
Alkohol %
14%
Drue
Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Sangiovese
Serveringsforslag
Lam, Oksekød
Område
Piemonte
Proptype
Korkprop
Land
Italien
Størrelse
1,5 liter

Tignanello var den første Sangiovese, der blev lagret på barriques, den første moderne, italienske rødvin blandet med, for italienerne, utraditionelle druetyper (specifikt Cabernet Sauvignon) og én af ​​de første rødvine i Chianti Classico-regionen, der ikke brugte hvide druer. Tignanello er med andre ord en milepæl. Historisk, produceret med på Sangiovese, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc.

Tenuta Tignanello
Tenuta Tignanello ligger i selve hjertet af Chianti Classico med 319 hektarer mellem bløde bakker og dale, hvoraf de 130 hektarer er beplantet med vinstokke. To af husets berømte og elskede vinmarker, Tignanello og Solaia, ligger på samme bakkeside i jord, der er rig på kalksten og skifer. Her har druerne i vækstsæsonen godt af varme temperaturer om dagen og kølige aftenener. Husets to signaturvine af samme navn, Solaia og Tignanello, kommer herfra og bliver bredt anerkendt som nogle af de mest betydningsfulde i hele den italienske vinhistorie.

Den nuværende herregård fra 1500-tallet er bygget på grundstenene af en endnu ældre bebyggelse helt tilbage fra 1346, hvor den tilhørte den adelige Buondelmonti-familie. I 1600-tallet tog en gren af den berømte Medici-familie over, inden Antinori-familien overtog i midten af 1800-tallet, og i 1892 blev Tignanello beskrevet som en af de smukkest og højest beliggende i hele området.

Her vokser druesorter som Sangiovese, oprindeligt er fra området, og mere utraditionelle sorter i området som Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc – druer kan formå at udtrykke terroirets karakteristika. Her vokser også små parceller med Malvasia og Trebbiano, som bruges til produktion af Vinsanto – ”Den Hellige Vin”. Gennem 1970’erne var Tenuta Tignanello nærmest et slags laboratorium fra Marchesi Antonori, et centrum for vinøs udvikling og research. Man udviklede nye produktionsmetoder og brugte de i lokalområdet ukendte druesorter Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc.

Tignanello og Solaia vinificeres separat og lagres i separate kældre. Hver vin skal have de optimale betingelser for at fremvise sin egen unikke personlighed. 

Specifikationer
Årgang2008
Alkohol %14%
DrueCabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Sangiovese
ServeringsforslagLam, Oksekød
OmrådePiemonte
ProptypeKorkprop
Land Italien
Størrelse1,5 liter