På lager

2010 Daniel-Etienne Defaix - Chablis - Le Lys

Pris pr. stk. 450,00  DKK

Mature Chablis er værd at vente på. 2010 var en vidunderlig årgang i Chablis-regionen: varm og solrig, lav nedbør og nordlige briser, der sikrer sunde, velmodnede druer. Denne vin har herlige komplekse jordagtige noter på næsen med mineralske undertoner, enorm dybde og tekstur på ganen og enestående pift længde med noter af smørsmurt brioche.

En meget sjælden gang jeg spiser hummer er dette den vin jeg ville vælge. Hvis jeg lavede mad, ville jeg lave min signaturstegte kammuslinger med bacon og guacamole.

Den har kraften og kompleksiteten til at matche en moden Epoisses, den arketypiske 'stinkende' ost fra Bourgogne. Defaix er det ældste domæne i regionen. 45-50 år gamle vinstokke dyrkes på sydvendte skråninger på Kimmeridgian lerjord, der gør Chablis så speciel. 14. generations vinmager Daniel-Etienne Defaix fortsætter familietraditionen med at holde vinen på sin bærme i mange år - i dette tilfælde fire år i tank efter malolaktisk omdannelse. I denne periode var der månedlig bâtonnage. Bâtonnagen nedbryder den fine bærme og frigiver glycerin som fungerer som en antioxidant, dette bidrager til at vinen ældes så godt. Denne tradition sikrede historisk, at der ville være vin at sælge hvert år i betragtning af den høje risiko for frost i regionen, i dag giver den stor kompleksitet og særpræg. Les Lys-klimaet i Vaillons Premier Cru ligger på nordøstvendte bakker i syne af byen Chablis.

Passer godt til hummer, kammuslinger, og fisk

Årgang
2010
Område
Bourgogne
Alkoholfri
Ingen
Producent
Daniel-Etienne Defaix
Serveringsforslag
Ost, Skaldyr, Skaldyrssuppe
Drue
Chardonnay
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
13%
Land
Frankrig
Specifikationer
Årgang2010
OmrådeBourgogne
AlkoholfriIngen
ProducentDaniel-Etienne Defaix
ServeringsforslagOst, Skaldyr, Skaldyrssuppe
DrueChardonnay
ProptypeKorkprop
Størrelse0,75 liter
Alkohol %13%
Land Frankrig