På lager

2011 Chateau Clinet - Pomerol

Pris pr. stk. 899,00  DKK

Château Clinet ligger placeret kun få km fra det berømte Pétrus. Siden 1979 er alle vinificationens faser blevet betydeligt forbedret. Blandt andet kan det nævnes at det er dette slot der høster senest i Pomerol.

Dette er ensbetydende med mere modne druer og hermed et bedre druemateriale. En kraftig vin med flotte nuancer af kaffe, chokolade og mørke bær. Smagen er meget fyldig og man fornemmer at her er der kælet for detaljerne i vinifikationen. Vinen produceres på Merlot, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc.

Årgang
2011
Alkohol %
12,5%
Drue
Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot
Serveringsforslag
Fjerkræ, Lam, Oksekød, Vildt
Område
Bordeaux
Sulfitter
Tilsat
Proptype
Korkprop
Land
Frankrig
Størrelse
75 cl.

Familien Audy, som var de tidligere ejere af Château Clinet, igangsatte et større arbejde for at løfte vinens kvalitet. Den verdensberømte ønolog Michel Rolland blev ansat som konsulent, og et større arbejde i markerne blev igangsat. I 1998 valgte familien imidlertid at sælge Château Clinet til Jean-Louise Laborde, der i forvejen drev to ejendomme i Tokaj. Han fortsatte arbejdet med at renovere vinmarkerne, og en ny kælder stod færdig i 2004. I den nye kælder bruges tyngdekræften til at flytte mosten rundt i produktionsprocessen for at undgå iltning.

Clinets marker ligger på det højeste plateau i Pomerol, som er meget stenet og gruset. Det er ikke klassisk for Pomerol, men nærmere at sammenligne med undergrunden i Médoc. 

Af de næste 9 hektar produceres årligt omkring 40.000 flasker. Château Clinet er i de senere år blevet en af de mest efterspurgte vine i den årlige ”en primeur handel”.

Specifikationer
Årgang2011
Alkohol %12,5%
DrueCabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot
ServeringsforslagFjerkræ, Lam, Oksekød, Vildt
OmrådeBordeaux
SulfitterTilsat
ProptypeKorkprop
Land Frankrig
Størrelse75 cl.