På lager

2011 Tignanello Dobbelt Magnum

Pris pr. stk. 4.500,00  DKK

Næsen afslører modne mørke frugter, såsom sorte kirsebær og brombær, sammen med aromaer af krydderier, tobak og subtile blomsterantydninger. Ganen er præget af en sømløs balance mellem frugtsmagen, de raffinerede tanniner og den livlige syre

Årgang
2011
Drue
Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Sangiovese
Serveringsforslag
Lam, Oksekød
Område
Toscana
Sulfitter
Tilsat
Proptype
Korkprop
Land
Italien
Størrelse
3 liter

Tignanello var den første Sangiovese, der blev lagret på barriques, den første moderne, italienske rødvin blandet med, for italienerne, utraditionelle druetyper (specifikt Cabernet Sauvignon) og én af ​​de første rødvine i Chianti Classico-regionen, der ikke brugte hvide druer. Tignanello er med andre ord en milepæl. Historisk, produceret med på Sangiovese, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc.

Tenuta Tignanello
Tenuta Tignanello ligger i selve hjertet af Chianti Classico med 319 hektarer mellem bløde bakker og dale, hvoraf de 130 hektarer er beplantet med vinstokke. To af husets berømte og elskede vinmarker, Tignanello og Solaia, ligger på samme bakkeside i jord, der er rig på kalksten og skifer. Her har druerne i vækstsæsonen godt af varme temperaturer om dagen og kølige aftenener. Husets to signaturvine af samme navn, Solaia og Tignanello, kommer herfra og bliver bredt anerkendt som nogle af de mest betydningsfulde i hele den italienske vinhistorie.

Den nuværende herregård fra 1500-tallet er bygget på grundstenene af en endnu ældre bebyggelse helt tilbage fra 1346, hvor den tilhørte den adelige Buondelmonti-familie. I 1600-tallet tog en gren af den berømte Medici-familie over, inden Antinori-familien overtog i midten af 1800-tallet, og i 1892 blev Tignanello beskrevet som en af de smukkest og højest beliggende i hele området.

Her vokser druesorter som Sangiovese, oprindeligt er fra området, og mere utraditionelle sorter i området som Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc – druer kan formå at udtrykke terroirets karakteristika. Her vokser også små parceller med Malvasia og Trebbiano, som bruges til produktion af Vinsanto – ”Den Hellige Vin”. Gennem 1970’erne var Tenuta Tignanello nærmest et slags laboratorium fra Marchesi Antonori, et centrum for vinøs udvikling og research. Man udviklede nye produktionsmetoder og brugte de i lokalområdet ukendte druesorter Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc.

Tignanello og Solaia vinificeres separat og lagres i separate kældre. Hver vin skal have de optimale betingelser for at fremvise sin egen unikke personlighed. 

Specifikationer
Årgang2011
DrueCabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Sangiovese
ServeringsforslagLam, Oksekød
OmrådeToscana
SulfitterTilsat
ProptypeKorkprop
Land Italien
Størrelse3 liter