På lager

2013 Vista Alegre White Colheita

Pris pr. stk. 225,00  DKK

Vin til denne Vista Alegre Colheita 2013 White fra Vista Alegre, er udelukkende fra høståret 2013 og lagret på egetræsfade i 10 år. Der er tale om omhyggelig udvalgte hvide druer fra den afgrænsede Douro-region, nemlig: Viosinho, Malvasia Fina, Gouveio, Arinto, Cercial og Rabigato.

Farve: Gylden
Duft: Meget kompleks duft, der fremhæver noterne af tørrede frugter, såsom hasselnødder og mandler, kombineret med aromaer af tørret fersken og svesker og noter af kandiseret frugt. Der er stadig nogle fine noter af toast fra lagring i gamle træfade.
Smag: Elegant, god balance mellem dens livlige syre og dens naturlige sødme. Det afslører også en smag, der kommer fra honning, kandiseret frugt og ganske tydelige ristede tørrede frugter.
Eftersmag: Dens friskhed kan kan fortsat fornemmes, og afsluttes fløjlsblød og vedholdende.
Serverestemperatur: Afkølet, mellem 6° og 10°C.

Høståret 2013: Vinteren var præget af kraftig nedbør – I løbet af foråret var temperaturerne næsten altid lave, hvilket forsinkede plantens udvikling. Sommeren var tør og varm, med let regn i slutningen af ​​september. Disse forhold gjorde det muligt for planten at modne godt, hvilket gav anledning til meget elegante vine.

Vista Alegre Colheita 2013 White opbevares lodret, på et køligt, tørt og mørkt sted.
Efter åbning bør den indtages inden for 1 – 4 måneder.

Årgang
2013
Sulfitter
Tilsat
Område
Douro
Alkoholfri
Ingen
Producent
Vista Alegre
Proptype
Korkprop
Alkohol %
20 %
Land
Portugal

Quinta da Vista Alegre er beliggende i Pinhão, på højre side af Douro floden. Med naturlig skønhed og enestående beliggenhed, sydvendt og i en højde på omkring 250 meter – er det nøglefaktorer for at opnå den perfekte modning af druerne.

Der er ca. 60 hektar vinmarker, hvor der kan findes de mest ædle druesorter i hele Douro-regionen. Hovedsageligt druer som Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Sousão, Tinto Cão, Tinta Barroca, blandt andre i lavere mængder. De ældste vinmarker, kendt som “Vinhas Velhas” (“Gamle druer”), er over 100 år gamle.

Alle druerne er blevet klassificeret som “A” og har været det siden 1932 af den daværende regulerende enhed, Casa do Douro, på grund af deres kvalitetspotentiale.

Vinmarkerne fra Quinta da Vista Alegre er en del af det smukke landskab ved Douro-floden, hvis billeder illustrerer specialiserede publikationer, der forherliger Douro-flodens pragt med dens dalsider beklædt med stribede rækker af druer.