På lager

2015 Chateau Belgrave

Pris pr. stk. 395,00  DKK

Château Belgrave er her i 2015. Den velkendte dybe, komplekse duft af mørke bær, som svømmer sammen med en fornemmelse af lakrids, krydderier og jernets mineralitet. Tanninerne er finkornede og velintegrerede, og kridser banen op for store anvendelsesmuligheder som både madvin, men også kældervin, der har meget smukt i vente foran sig. Det hele munder ud i en lang og imponerende eftersmag, som nærmest lokker hånden hen til glasset igen for at starte dufte-smage-nyde ritualet forfra endnu engang.

2015 Château Belgrave har lagret 12 måneder i egetræstønder, hvoraf 34% har været nye.

Årgang
2015
Alkohol %
13%
Drue
Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
Serveringsforslag
Lam, Oksekød
Område
Bordeaux
Sulfitter
Tilsat
Proptype
Korkprop
Land
Frankrig
Størrelse
75 cl.

Et stenkast fra Saint-Julien appellationen i Bordeaux, kun adskilt af en å, finder man 5. Grand Cru Classé-slottet Château Belgrave. Vinen beskriver Château Belgrave derfor også selv som meget Saint-Juliensk, med masser af raffineret intensitet og et henrivende lagringspotentiale.

Druerne til vinen kommer fra én enkelt vinmark, som winemaker Frédéric Bonnaffous har et nært samarbejde med. Han påpeger, at én af årsagerne til vinene fra slottets store kvalitet er den grundige kortlægning af markens jordbundstyper. Han har et indgående kendskab til, hvad der påvirker druerne i marken, og det er en kæmpe hjælp for ham, når han skal beslutte sig for årets blandingsforhold af Cabernet Sauvignon, Merlot og Petit Verdot, når druerne høstes.

Omhyggeligheden i kælderen er lige så skarp som den er i marken. I 2015 var første årgang, hvor Château Belgrave brugte en optisk sorteringsmaskine. En maskine, der kan erstatte en hel hær af de dygtigste menneskeøjne, når der skal sorteres druer med fejl fra. Den kan reagere på objekter helt ned til 0,6 kvadratmillimeter, og dermed også ting, der ikke kan ses med det blotte øje i naturligt lys! En henrivende metode til at nå et skridt længere hen imod at producere den bedst mulige vin.

Specifikationer
Årgang2015
Alkohol %13%
DrueCabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
ServeringsforslagLam, Oksekød
OmrådeBordeaux
SulfitterTilsat
ProptypeKorkprop
Land Frankrig
Størrelse75 cl.