På lager

2015 Tignanello

Pris pr. stk. 1.500,00  DKK

Den fremstilles typisk af 80 % Sangiovese, 15 % Cabernet Sauvignon og 5 % Cabernet
Franc. Lagringen varer mellem 16 og 18 måneder og finder sted på små fade af fransk og
ungarsk eg. Tignanello fremstilles kun i de bedste årgange og imponerer altid med sin
dybde, klasse, kompleksitet, og en balanceret og på en gang rig og stringent kraft, der
munder ud i en lang og detaljeret finish. Serveres til de fineste retter med vildt, oksekød
eller lam.

Årgang
2015
Sulfitter
Ikke tilsat
Område
Toscana
Alkoholfri
Ingen
Producent
Tignanello
Serveringsforslag
Lam, Oksekød
Drue
Sangiovese
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
13,5%
Land
Italien

Tenuta Tignanello - ikonisk topejendom i Chianti Classico
Antinoris fantastiske ejendom, Tenuta Tignanello, befinder sig i hjertet af Chianti Classico
området, ca. 30 km syd for byen Firenze. Denne ejendoms 127 hektar vinmarker har mere
end nogen anden af Antinoris ejendomme udtrykt familiens arbejde og filosofi om at
forene udvikling og modernitet med tradition. Ejendommens topvine, Solaia og Tignanello,
er af den internationale presse blevet udråbt "de mest indflydelsesrige vine i
vindyrkningens historie Italien". Tenuta Tignanello ejendommen fungerer samtidig som
"laboratorium" for Antinoris eksperimentelle arbejde, der sigter på at forbedre dyrkningsog
vinifikations metoderne.
Tignanello - en af de mest indflydelsesrige vine i vindyrkningens historie Italien
Tignanello blev fremstillet første gang i 1971, hvor vinen skabte forargelse. Det var den
første Sangiovese lagret i "barriques", frem for de traditionelle "Botti". Det var den første
vin med "den forbudte" franske drue Cabernet i druesammensætningen, frem for de
dengang lovmæssigt påkrævede grønne druer. Med Tignanello skabte Antinori, hvad der i
dag anses for at være en af de mest indflydelsesrige vine i vindyrkningens historie Italien,
og en af de første vine kendt som "supertoscanere".