På lager

2016 Pavillon Rouge du Chateau Margaux

Pris pr. stk. 1.995,00  DKK

2. vinen til den legendariske 1. Cru Classé Château Margaux. Trods status som 2. vin, har Pavillon Rouge høstet enorme ratings, og står i dag på egne ben som et internationalt samlerobjekt. Anbefales til kalvekød, fjerkræ, rødt kød, fuglevildt, lam og svinekød. Druesammensætningen er 75 % Cabernet Sauvignon, 18 % Merlot 5 % Petit Verdot og 2 % Cabernet Franc. Vinen har lagret 18-24 måneder på små franske egetræsfade, 100 % nye.

Årgang
2016
Sulfitter
Tilsat
Område
Bordeaux
Alkoholfri
Ingen
Producent
Pavillon Rouge du Chateau
Serveringsforslag
Fjerkræ, Kalv, Lam
Drue
Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
13%
Land
Frankrig

Pavillon Rouge de Château Margaux
Château Margaux 1. Cru Classé kan dateres helt tilbage til 1100-tallet, hvor slottet gik under navnet "La Mothe de Margaux". Dengang var slottet reserveret til kongefamilien, som frekventerede det fra tid til anden. Efterfølgende har flere adelsfolk haft ejerskab, og først i 1572, da Pierre de Lestonnac blev ejer, omdannede man markerne fra korndyrkning til vindyrkning. Springer vi frem til 1810, efter slottet havde været konfiskeret under Den Franske Revolution, ansatte den nye ejer, Marquis de la Colonilla, arkitekten Louis Combes til at bygge Châteauet og kælderen, som fortsat bliver benyttet den dag i dag. Siden da skiftede slottet fortsat ejerskab flere gange og i 1977 var Ginestet-familien nødsaget til at sælge Château Margaux, grundet enorme prisfald i Bordeaux. Slottet var på markedet i hele 2 år, før det blev solgt til Andre Mentzelopoulos for sølle 16 millioner dollars. Familien ansatte Paul Pontallier, en landbrugsingenør og ønolog, som endte med at arbejde over 30 år på slottet som teknisk direktør, og blev en essentiel rolle i den moderne æra af succesen bag Château Margaux. Paul Pontallier døde i 2016 og da 2015 var den sidste årgang som han arbejdede med, blev denne årgang en hyldest til ham, med ordene skrevet i Familien Mentzelopoulos ejer fortsat Château Margaux den dag i dag. I 2015 færdiggjorde de en massiv renovering af vinkælderen - første renovering siden den oprindelige kælder blev opført i 1810. Siden 2017 har Château Margaux udelukkende dyrket økologisk, og der eksperimenteres på et enkelt hektar stort plot med biodynamisk dyrkning af Cabernet Franc. Pavillon Rouge de Château Margaux har nået uanede højder, kvalitetsmæssigt, og ligger utrolig tæt på 1. vinen. Dette bekræfter de høje internationale ratings, og vinen har nået enorm efterspørgsel