Ikke på lager

2016 Quilt - The Woven

Pris pr. stk. 249,00  DKK
  • Pris pr. stk. v/6 stk. 125,00  DKK

Winemaker Joe Wagner sætter Petite Sirah og Merlot sammen med Zinfandel og Petit Verdot fra marker spredt ud over et stort område i Napa Valley. Petite Sirah kommer med krydderi og kompleksitet. Merlot bidrager med rundhed og bløde tanniner. Zinfandel byder ind med livlig frugt. Og Petit Verdot med struktur og farve.

Resultatet er intet mindre end imponerende. Farven er blodrød og frigiver en helt unik aroma af solbær, mørk chokolade, let ristede mandler, vanilje, espresso og krydderier. Vinen har en fantastisk blødhed og fremkalder især billeder af modne mørke kirsebær, kakao og frisk rosmarin.

Årgang
2016
Alkohol %
14,9 %
Drue
Merlot, Petit Verdot, Petite Sirah, Zinfandel
Serveringsforslag
Grill, Kød, Langtidsbraiseret oksespidsbryst,, Oksekød, Vildt
Område
Californien
Sulfitter
Tilsat
Proptype
Korkprop
Land
U.S.A

Quilt Woven Red Wine Cellar Aged Release er igen et eksempel på Joe Wagners imponerende evner på klassisk vine fra Californien. Og denne helt unikke er modnet i kælderen hos Quilt for at opnå sin enestående kvalitet.

Diversitet er nøgleordet i det her mega interessante udtryk for Napa Valley. Winemaker Joe Wagner sætter Petite Sirah og Merlot sammen med Zinfandel og Petit Verdot fra marker spredt ud over et stort område i Napa Valley. Petite Sirah kommer med krydderi og kompleksitet. Merlot bidrager med rundhed og bløde tanniner. Zinfandel byder ind med livlig frugt. Og Petit Verdot med struktur og farve.

Resultatet er intet mindre end imponerende. Farven er blodrød og frigiver en helt unik aroma af solbær, mørk chokolade, let ristede mandler, vanilje, espresso og krydderier. Vinen har en fantastisk blødhed og fremkalder især billeder af modne mørke kirsebær, kakao og frisk rosmarin.

Noget helt andet end vi normalt ser fra Napa Valley, men et charmerende bekendtskab, der smager af super godt håndværk og passion for det nye.

Winemaker Joe Wagner er en af den californiske vinindustris helt store sønner og uden tvivl den mest driftige herre, vi er stødt på. Allerede som 19-årig lancerede han Belle Glos, hvor han som en af de første fokuserede på Pinot Noir fra Californiens kyststrækninger. Belle Glos blev hurtigt et kæmpe hit på flere af USA's bedste restauranter og blandt de førende anmeldere. Topkarakterer og awards væltede ned over ham – en succes som naturligvis gav mod på meget mere.

Han startede derfor Meiomi, hvor konceptet var, at man kun kunne købe vinen på glas. Meiomi har han dog solgt nu … for 315 millioner sprøde amerikanske dollars. Meget godt gået, når Meoimi ikke ejede nogle vinmarker eller produktionsfaciliteter, men alene et stærkt brand.

Pengene investerer Joe Wagner i nye vinprojekter i sit Copper Cane Wines & Provisions, hvor han har samlet alle sine vinbrands. Ud over Belle Glos Pinot Noir fra Californien, producerer han i dag Elouan Pinot Noir fra Oregon, Beran Zinfandel fra Californien, BÖEN Pinot Noir og Chardonnay fra Russian River Valley, Quilt Cabernet Sauvignon fra Napa Valley plus sågar en ganske fin sparkling på Chardonnay og Pinot Noir fra Russian River Valley. Vi vil da lige nævne at Joe ikke er fyldt 40 endnu og har seks børn. Som sagt en driftig herre.

Fremover vil han sprede sig endnu mere og tillade sig endnu større eksperimenter. Hvorfor? Fordi han ikke kan lade være. Manden er drevet af vin.  Døgnet rundt nærmest. Men det har han ikke fra fremmede. Det var nemlig hans bedsteforældre Charlie og Lorna Wagner, som sammen med Joes far Chuck startede Caymus Winery tilbage i 1972 og via benhårdt arbejde gjorde det til en bragende succes. På grund af successen med Caymus kunne man tro, at Joe er født med en sølvske i flaben. Det er på ingen måde tilfældet. Som dreng gjorde han rent på skoler, når han havde fået fri og han havde hjulpet til i markerne siden han kunne gå. Det gjorde så, at han lærte alt om vinproduktion i en uhørt ung alder og viste sig at have et kæmpe talent.

Specifikationer
Årgang2016
Alkohol %14,9 %
DrueMerlot, Petit Verdot, Petite Sirah, Zinfandel
ServeringsforslagGrill, Kød, Langtidsbraiseret oksespidsbryst,, Oksekød, Vildt
OmrådeCalifornien
SulfitterTilsat
ProptypeKorkprop
Land U.S.A