På lager

2017 Chateau Margaux

Pris pr. stk. 5.000,00  DKK

Elegant aroma med stor koncentration og samtidig fuld af elegance. Noter af brombær, jordbær og solbær med strejf af blomster, peber, krydderier og diskrete hint af ristede mandler. Frisk og frugtig med syrlige og saftige rammer om modne solbær, kirsebær, hindbær, lakrids, grøn kardemomme og muskatnød. Elegante tanniner.

Årgang
2017
Sulfitter
Tilsat
Område
Bordeaux
Alkoholfri
Ingen
Producent
Chateau Margaux
Serveringsforslag
Fjerkræ, Lam, Oksekød
Drue
Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Land
Frankrig

Da den meget vinkyndige Thomas Jefferson, forfatter til Uafhængighedserklæringen og USAs tredje præsident, i 1787 besøgte Bordeaux og smagte på vinene fra netop Château Margaux, beskrev han dem som nogle af bedste vine, han nogensinde havde smagt. Den ultrahøje kvalitet har dog ikke altid givet. Under den franske revolution blev ejeren slet og ret henrettet. Siden da skiftede slottet hænder mange gange. I 1970'erne var slottet ramt af krise, og gik næsten bankerot. Det led vinens kvalitet under dette, og det var derfor kun årgang 1975, der gav et rimeligt resultat under krisen.

 


På grund af den noget anstrengte økonomi blev slottet i 1977 solgt til grækeren André Mentzelopoulos, som postede enorme summer i slottet for at rejse det til fordums tiders opulente storhed. Man behøvede kun at vente én årgang - 1978 blev en utrolig flot årgang, og siden har man skabt forunderlige, smukke og fantastiske vine, der hører til i den absolutte top af vinverdenen. Desværre døde André Mentzelopoulos kort efter overtagelsen og nåede derfor aldrig helt at se frugten af sit noble arbejde. I dag er det enken, Corinne Mentzelopoulos, der er ved roret, med kyndig hjælp fra den kendte italienske Agnelli-familie.

 


Markerne på Château Margaux er beplantet med 75% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot og 5% fordelt på Petit Verdot og Cabernet Franc, og har en gennemsnitsalder på vinstokkene på 35 år. Man har i øvrigt tilladelse til at benytte 100 ha til vin, men benytter kun de 90 ha. Resultatet er en vin med overvældende mange dimensioner. Château Margaux er meget hård som ung, men udvikler en ekstrem intens smag af letkrydret solbær med undertoner af vanille og violer. Vinen er meget kraftig, koncentreret og fed, men besidder samtidig en utrolig elegance. I de bedste årgange kan den virke lukket de første 7-8 år, men til gengæld kan den ligge i mindst 30 år. Virkelig en lækkerbisken, der bør opleves mindst én gang i livet og noget af verdens absolut bedste rødvin og hvidvin.