Fra 750.000 kasser ordinær vin …
Op til 1980’erne var Familien Seghesio en af de helt store aktører på Californiens marked
for bulkvine på købte druer. Vingården fremstillede hvad der modsvarede 750.000 kasser
vin om året, og kvaliteten var temmelig ordinær. Dette ændrede sig dramatisk, da unge
Pete & Ted Seghesio overtog styringen af ejendommen. De ville hellere fremstille
verdensklassevin fra familiens egne vinmarker, som var blevet plantet af oldefar Edoardo
Seghesio.
…til 30.000 kasser ekstraordinær vin
Familiens marker ligger i de bedste mikroklimaer i Sonoma, og mange af vinstokkene er de
oprindelige, som oldefaren havde plantet helt tilbage i 1890’erne! Pete & Ted lod den
årlige produktion styrtdykke til 30.000 kasser, men til gengæld er kvaliteten nu sublim.
Seghesio regnes i dag for at være USA's bedste Zinfandel-producent.
Zinfandel - arbejdshest og superstjerne?
Zinfandel-druen er i stand til at levere hæderlig kvalitet, også selvom man høster meget
store udbytter pr vinstok- så det gør de fleste vinbønder. Kun en lille håndfuld producenter
forsøger at fremstille vine i verdensklasse på Zinfandel, hvilket blandt andet kræver at
man er uhyre omhyggelig med kun at dyrke druen på de bedste marker, og desuden
begrænser udbyttet til et minimum.