Ejendommen er grundlagt i 1955 af Albino Rocca og ligger i Barbaresco kommune og de tidligste aftapnin-ger herfra er fra omkring 1960. Et afgørende vende-punkt for familien skete i 1988, da sønnen Angelo Rocca blev inspireret af Elio Altare. For Angelo blev den foreløbigt ønskede stil for Barbaresco realiseret med årgang 1991. Vinene blev gæret på rotofermen-tatorer med meget korte macerationstider og ved tem-peraturer på op til 39 grader. De var dybe, opulente, frugt- og farve-mættede og topvinen Barbaresco Brich Ronchi blev lagret på barriques. Angelo begyndte at ændre tankegang og i årgang 2011 introduceredes længere macerationstider og den østrigske bødker Franz Stockingers 20 hl botti di rovere tedesco e austriaco til lagring af Barbareschi. Angelo ønskede at lave me-re finesseprægede, elegante vine med en mere ufor-styrret Nebbiolo-karakter, men døde imidlertid i okto-ber 2012 i en tragisk flyveulykke. Datteren Paola og hendes mand Carlo er begge uddannede ønologer fra skolen i Alba og sammen med Paolas to søstre, Danie-la og Monica, satte de sig for at føre transitionen igen-nem og realisere de nye idealer. Ejendommen råder i dag over ca. 15 ha vinmarker, hvoraf de 8 er dediceret til Nebbiolo. Der fremstilles i omegnen af 135.000 flas-ker årligt, og vinene har aldrig været bedre. Porteføl-jen af Barbareschi er territorio-tro, med en skøn Neb-biolo-floralitet og præcise, rene aromaer. Balancerede velstrukturerede, lidt lysere i farven, og frem for alt elegante og sensuelt appellerende.
Barbaresco Ronchi fremstilles af gamle planter på det-te respekterede territorio og har altid været familiens stolthed. Planterne yder druer, der giver en relativt stort anlagt Barbaresco med en betydelig dybde og tanninstruktur, ikke ulig dem fra Montestefano, der ligger tæt ved. Tidligere blev denne Barbaresco frem-stillet med macerationstider helt ned til 3 døgn, meget høje gæringstemperaturer på helt op til 39 grader cel-sius og lagring på 70-100% nye franske barriques. I 2003 ændrede Angelo formlen og indførte lagring på 50% barriques og 50% store botti. Senere er macerati-onstiden sat op og i 2011 blev vinen lagret 24 måneder på 20 hl botti, hvilket blev sat op til 30 måneder for år-gang 2013. Det er en Barbaresco af stor karakter og dybde, traditionel og majestætisk af udtryk.