På lager

2018 Bel Colle Barbaresco - Pajore

Pris pr. stk. 349,00  DKK

Barbaresco Pajoré fra mark med kultstatus
Druerne til denne Barbaresco stammer fra den anerkendte enkeltmark Pajoré i Treiso. Bel
Colle ejer 1 hektar af marken, som har perfekt sydvendt eksponering. Druerne høstes, og
ved hjemkomst til vingården presses de. Mosten fermenterer i temperaturstyrede
ståltanke efter en kort periode i kontakt med tøris for at øge kompleksitet og aromaer.
Mosten macererer herefter på drueskindet i 15 dage for at sikre en god farve og krop. Den
færdiggærede vin lagrer 24 måneder på franske barriques og derefter 6 måneder på
flaske, før den aftappes og frigives. Det resulterer i en velsmagende Barbaresco med en
smuk granatrød farve med orange reflekser. Duften er raffineret med aromaer af modne,
røde bær, violer og et strejf af krydderier. Smagen er liflig og kompleks med behagelige
fløjlsbløde tanniner.

Årgang
2018
Sulfitter
Tilsat
Område
Piemonte
Alkoholfri
Ingen
Producent
Bel Colle
Serveringsforslag
Faste oste, Kalv, Kød, Vildt
Drue
Nebbiolo
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
14.5%
Land
Italien

Moderne producent med de bedste vinmarker
Bel Colle blev grundlagt i 1976 af brødrene Franco og Carlo Pontiglione samt Giuseppe
Priola. I 2015 blev Bel Colle erhvervet af Bosio Family Estates, som i 4 generationer har
produceret vin i Piemonte. Luca Bosio har ansvaret for arbejdet i kælderen i samarbejde
med Mario Albrito. Vingården og mange af vinmarkerne ligger i og omkring Verduno tæt på
La Morra i den nordvestlige del af Barolo DOCG. Markerne ligger i et naturligt amfiteater,
som altid har været anset for at være et af de bedste terroirs i Barolo. Vinstokkene har en
perfekt eksponering mod sydvest og bader i eftermiddagssolskin. Dette specielle
mikroklima danner grundlaget for ædle, intense og balancerede Barolo-vine med en særlig
delikat karakter, bløde tanniner og et langt gemmepotentiale. Kort sagt: Vine med
elegance og typicitet! Luca Bosios filosofi i kælderen er at benytte en blanding af de store,
traditionelle slavonske fade samt nye og gamle franske barriques. Han tilpasser
fadtyperne og -lagringen alt efter årgangens karakter.