På lager

2018 Bel Colle - Barolo Bussia

Pris pr. stk. 349,00  DKK

Flot Barolo Bussia med en elegant karakter
Vinen er intens granatrød med lyse reflekser. Duften er fin og elegant med aromaer af
kirsebær, viol og nelliker. Smagen er intens med bløde tanniner og en lang eftersmag. Det
er en klassisk Cru Barolo Bussia som serveres ideelt til kraftige kødretter af okse eller vildt,
til svampe og modne oste.

Årgang
2018
Sulfitter
Tilsat
Område
Piemonte
Alkoholfri
Ingen
Producent
Bel Colle
Serveringsforslag
Grill, Langtidsbraiseret oksespidsbryst,, Oksekød, Ost, Svinekød, Vildt
Drue
Nebbiolo
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
14.5%
Land
Italien

Moderne producent med de bedste vinmarker i Barolo
Bel Colle blev grundlagt i 1976 af brødrene Franco og Carlo Pontiglione samt Giuseppe
Priola. I 2015 blev Bel Colle erhvervet af Bosio Family Estates, som i 4 generationer har
produceret vin i Piemonte. Luca Bosio har ansvaret for arbejdet i kælderen i samarbejde
med Mario Albrito. Vingården og mange af vinmarkerne ligger i og omkring Verduno tæt på
La Morra i den nordvestlige del af Barolo DOCG. Markerne ligger i et naturligt amfiteater,
som altid har været anset for at være et af de bedste terroirs i Barolo. Vinstokkene har en
perfekt eksponering mod sydvest og bader i eftermiddagssolskin. Dette specielle
mikroklima danner grundlaget for ædle, intense og balancerede Barolo-vine med en særlig
delikat karakter, bløde tanniner og et langt gemmepotentiale. Kort sagt: Vine med
elegance og typicitet! Luca Bosios filosofi i kælderen er at benytte en blanding af de store,
traditionelle slavonske fade samt nye og gamle franske barriques. Han tilpasser
fadtyperne og -lagringen alt efter årgangens karakter.
Barolo Bussia - en rigtig klassiker
Nebbiolo druerne til denne vin høstes i Bussia marken, der er en af de mest berømte Crus i
Monforte d’Alba. Marken ligger på en sydvendt skråning, 300-350 meter over havets
overflade. Druerne høstes ved håndkraft, og kun de bedste klaser bringes til vineriet, hvor
stilkene fjernes og druerne knuses. Mosten gærer langsomt på de rustfrie ståltanke og
med en skindkontakt på 15 dage. Efterfølgende får vinen 36 måneders fadlagring på
franske barrique, samt en kort periode på flasken før den bliver frigivet til salg.