På lager

2018 San Fillippo, Brunello de montalcino

Pris pr. stk. 649,00  DKK

Farven er rubinrød med en let tendens til granat. Parfumen er intens og kompleks, krydret, med dominerende noter af Amarena kirsebær. Smagen er fyldig, harmonisk og vedvarende, med tætte og silkebløde tanniner.
Der er produceret 15.000 flasker i denne årgang. Vinmarken er nord og nordøst vendt og høstes med blot 7 tons pr. ha. Vinen lagrer 24 til 28 måneder på fade inden den flaskes og ligger yderligere 10 måneder inden den frigives til salg.

Denne vin er lavet på 100% Sangiovese. Servér vinen ved 17-19 ºC. Vinen kan med fordel dekanteres før brug

Årgang
2018
Sulfitter
Tilsat
Alkoholfri
Ingen
Producent
San Filippo
Serveringsforslag
Fisk, Fjerkræ, Kylling, Kød
Drue
Sangiovese
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
14%
Land
Italien

Om San Filippo
​​​​​
I de bløde bakker et par kilometer uden for Montalcino finder man San Filippos ca. 10 ha vinmarker med tilhørende topmoderne vineri, der har ydervægge som er 450 år gamle. Så alt ånder idyl og historie, men bag de rustikke vægge bliver en af verdens bedste Brunelloer til.

Den lille vingård arbejder med detaljerne fra start til slut og så er de begunstiget fra naturens side til at Sangiovesen stortrives på deres marker. Vinmarkerne befinder sig i 240-310 meters højde og jordbunden består primært af kalksten og gamle havfossiler. De fleste marker er nord og nordøst vendte og netop her finder man en af forklaringerne på vinenes elegance.

I kældrene anvendes både cement og rustfrie ståltanke til gæringsprocesserne, og efterfølgende bruges et mix af store bottis og barriques til fadlagringen