Lagring: 24 mdr. på franske barriques af varierende alder, efterfulgt af nogen flaskelagring. Levende rubinrød violette reflekser. Bouquet: Åben og intens med masser af kirsebær, morel, kanel og krydderurter. Elegant og varm smag af frugt med markerede tanniner og en intens og vedvarende finish. Passer godt i et klassisk stegekøkken med fyldige saucer.
Elio Altare er en af foregangsmændene bag den moderne fortolkning af Barolo. En fortolkning som han også havde svært ved at få igennem overfor sin far. Det første opgør med faderen stod om man skulle lave vin selv eller om man skulle sælge druerne. Faderen havde tidligere solgt druerne til opkøbere, Men Elio ville lave vin selv. Det næste var inspireret af besøg i Bourgogne; i 1978 begyndte Elio at grønthøste på familiens marker. Helt galt gik det dog først, da Elio med en motorsav skar de gamle store træfade – botti – i stykker, med den konsekvens at hans far smed ham på porten og gjorde ham arveløs. Efter faderens død arvede søsteren, der ellers ikke var videre vininteresseret, familieejendommen Cascina Nuova og vinmarkerne.