På lager

2019 Vin de la Solitude - Chateauneuf du Pape

Pris pr. stk. 599,00  DKK
  • Pris pr. stk. v/3 stk. 500,00  DKK

Vin de la Solitude er lavet efter en 1800-talsopskrift med 9 forskellige druer – og uden dominans af Grenache (dog 25%). Håndhøstede druer fra udbytter på 25 hl/ha. Alle druer samgæres i hele klaser i store, tronkoniske fade efterfulgt af 80 dages maceration og 18 måneder på egetræsfade. Her får du resultatet af en kraftfuld, intens og harmonisk druesymfoni fyldt med små, overraskende nuancer. Her er raffinement, harmoni, elegance, fløjlsagtige tanniner og en vin, som varer ved og ved og ved.

Årgang
2019
Sulfitter
Tilsat
Område
Rhône
Alkoholfri
Ingen
Producent
Vin de la Solitude
Serveringsforslag
Fjerkræ, Lam, Oksekød, Ost, Vildt
Drue
Cinsault, Grenache, Mourvèdre, Syrah/Shiraz
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
14,5%
Land
Frankrig

Domaine de la Solitude har en stamtavle med flere hundrede års stolte traditioner for vinavl. Vinfremstillingen kan dateres helt tilbage til 1264, da Lanconfamilien ankom fra Italien for at tjene paven i Avignon. De tre hatte, som er afbildet  på etiketten, illustrerer to biskopper og en pave, der stammer fra Lancon-familien. En symfoni af druer fra unikke terroirs Domainet råder over 38 hektar fra de bedste terroirs, hvor det myldrer med de store, rundslebne sten, som tilfører den arakteristiske mineralske tone til vinene. Stenene suger solens lys og varme til sig og medvirker til, at druerne modnes optimalt. Undervejs hen over årets cyklus arbejder rødderne sig dybt ned i undergrunden, hvor de suger mineraler og næringsstoffer til sig, som tilfører smag. Middelhavsklimaet, som influeres af Mistral-vinen, giver de optimale betingelser for sunde druer. Domaine de la Solitude gør en dyd ud af at holde fast i det bedste fra fortiden og dyrker mange forskellige druesorter for at kunne kreere den bedste vinøse symfoni. Det drejer sig selvfølgelig om trekløveret Grenache, Syrah og Mourvedre, som giver vinene farve, kraft, styrke, fyldighed og blødhed. De suppleres – alt efter ønsket vinstil – af små doser af Clairette, Roussanne, Bourboulenc, Grenache Blanc, Counoise og Clairette Rose, som tilfører lethed, raffinement og små, subtile nuancer, der fuldender symfonien.

Omhyggelighed i mark og kælderHøstudbytterne holdes nede på gennemsnitligt ca. 30 hl/ha. Alle druer høstes i hånden, når de har opnået fuld modenhed. Drueklaserne sorteres omhyggeligt, før de i små kasser à 20 kg transporteres hjem til vingården til yderligere en  omhyggelig sortering. Klaserne knuses let, før de via tyngdekraft fermenterer i kar af beton eller træ alt efter ønsket vinstil. Mosten macererer på drueskindet i varierende længde og lagres i nye eller brugte egetræsfade i 12 mdr