På lager

2020 Chanin - Sta. Rita Hills - Pinot Noir

Pris pr. stk. 375,00  DKK
  • Pris pr. stk. v/6 stk. 325,00  DKK
  • Pris pr. stk. v/12 stk. 299,00  DKK

Stik snuden i glasset og bliv mødt med duften af røde kirsebær, hindbær, tranebær, jordbær, kanel, friske blomster og krydderier. Smagen gentager på bedste vis duftens friske, røde frugt sammen med lette krydderier og en fin mineralitet. En særdeles indbydende vin skabt til at blive nydt ung og let afkølet.

Årgang
2020
Sulfitter
Tilsat
Område
Californien
Alkoholfri
Ingen
Producent
Chanin
Serveringsforslag
Fjerkræ, Kalv, Kylling, Kød, Pasta, Pizza, Tapas
Drue
Pinot Noir
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
13 %
Land
U.S.A

Santa Rita Hills er Chanins entry-level Pinot Noir med druer fra flere af de bedste vinmarker i Santa Barbara County. Man fornemmer klart Chanins elegante og lette stil, hvor frugten virkelig får lov til at komme til orde. Hvis der skal en reference på denne....ja, så skal du bare tænke Chambolle-Musigny.

Chanin foretrækker at høste frugten en anelse tidligere end de fleste andre i Californien. På den måde får hans vine en lidt lettere og mere elegant klang – meget i retning af Bourgogne men med en anelse mere varme.  

Stik snuden i glasset og bliv mødt med duften af røde kirsebær, hindbær, tranebær, jordbær, kanel, friske blomster og krydderier. Smagen gentager på bedste vis duftens friske, røde frugt sammen med lette krydderier og en fin mineralitet. En særdeles indbydende vin skabt til at blive nydt ung og let afkølet. 

Californisk vin har sine store pionerer såsom Mondavi, Shafer, Josh Jensen (Calera), Forman, og Kongsgaard. Men den har også sine kometer … og her er Gavin Chanin i de flestes øjne den absolut mest lysende. Og når man af Forbes Magazine tidligere er blevet nævnt sammen med eksempelvis Mark Zuckerberg, som en af de mest lovende amerikanere under 30, så har man nok et eller andet at komme med.  

Han har arbejdet med vin siden han var teenager og da han læste på UCLA, pjækkede han hvert efterår for at være med til at høste og har også arbejdet i vinmarker i Sydafrika og New Zealand. Hjemme i Californien blev han assistant winemaker hos Au Bon Climat og Qupe, hvor han kom under vingerne på så store navne som Jim Clendenen og Bob Lindquist. Her sugede han hver dag ny viden til sig og vidste mere end de fleste, da han stadig meget ung, startede for sig selv i 2007.

Chanin fokuserer 100% på Santa Barbara County og i bedste Bourgogne-stil ligger fokus på Pinot Noir og Chardonnay. Druerne kommer fra køligt beliggende marker tæt på havet, hvor jorden er rig på kalksten og sand.

Han er big time pragmatiker og hvorfor også have en masse dogmer, når to år aldrig er ens? Det hele handler jo om at lade markerne udtrykke sig og skabe perfekt modnede druer. Men hvornår er de så dét?

Her har Gavin Chanin klart været med til at revolutionere opfattelsen af califonisk Chardonnay og Pinot Noir. For han høster tidligere end mange andre, hvilket er med til at skabe hans meget mineralske og elegante stil. Høstes der først senere, hvor druerne er blevet til spisedruer, går man efter maksimal power, som dog ofte kommer til at fremstå nærmest svulstig. Og det er slet ikke Chanin.

I Chanins vine er alkoholen holdt på Bourgogne-niveau og mængden af nye fade begrænset på et moderat niveau. Målet er at fremhæve balance, finesse og kompleksitet … og holde frugten liflig holdt sammen af en fin syre.