På lager

2020 Chateau Angludet - Margaux

Pris pr. stk. 495,00  DKK

Cabernet Sauvignon 46%, Merlot 42%, Petit Verdot 12% Ben Sichel lagrede 30% af afgrøden i 7-hektoliter amforer, med resten i tønde (30% ny). 2020 er tættere end '19, med en vis koncentration fra sommervarmen. Merlot blev plukket tidligere for friskhed; Petit Verdot udfører de strukturelle tunge løft. Buketten er frodig med moden damson, ganen bred og generøs med et strejf af mokka. Finishen er blød og sømløst vævet, takket være amforaerne. Det er en lille juvel.

Årgang
2020
Sulfitter
Tilsat
Område
Bordeaux
Alkoholfri
Ingen
Producent
Chateau Angludet
Serveringsforslag
Fjerkræ, Oksekød, Vildt
Drue
Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Vermentino
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
13,5%
Land
Frankrig

Château Angludet ejes af Sichel familien, som nu på 6. generation driver négociant-forretning i Bordeaux. Familien er også delejer af Château Palmer i Margaux.

Château Angludet og de omkringliggende vinmarker ligger på Garonneflodens aflejringer i Cantenac i Margaux-appellationen, og slottets vine bliver ofte kategoriseret blandt de omliggende Grand Cru Classé, for så vidt angår vinens altid høje og stabile kvalitet.

Det er Benjamin Sichel, som er winemaker på Angludet. Markerne dækker et areal på 32 hektar beplantet med 46% Cabernet Sauvignon, 41% Merlot og 13% Petit Verdot. Den relativt store andel af Petit Verdot kræver hårdt arbejde, men efter Ben\'s mening giver det dyb og rigdom til vinen.