På lager

2020 Domaine Amiot et Fils - Morey Saint Denis

Pris pr. stk. 575,00  DKK

Domaine Pierre Amiot henter druerne til denne vin på ikke mindre end 5 forskellige ”lieux-dits” vinmarker: Bas Cheneverys, Clos Solon, Très Girard, En Veuvray og Les Pourroux, som i alt dækker 1 ha. beplantet med 15-75 år gamle vinstokke. Store forskelle i undergrunden (kalk, ler, mergel klippe og småsten) gør, at hver parcel bringer spændende nuancer. Fx tilfører Bas Cheneverys struktur, mens Clos Salon bringer finesse og elegance. Parcellerne er alle syd- og sydøstvendte og ligger i en højde af ca. 250 m.o.h.

Gæringen er meget klassisk for denne vin, med en 70% afstilkning og 15 til 20 dages gæring i åbne trækar med temperaturregulering. Efter en malolaktisk gæring får vinen en 16-18 måneders modning på brugte egetræsfade.

I Domaine Amiots vine finder man masser af koncentration og især masser af typicitet fra området. Den røde Morey-Saint-Denis har en smuk, mørkerød farve, og i både duften og smagen er vinen meget intens og harmonisk med sarte nuancer af violer, røde bær (hirsebær, hindbær) samt en let chokoladekarakter. Eftersmagen er lang med en meget spændende sprødhed, som matcher de æteriske toner meget godt. Det er generelt en vin, som sagtens ville kunne gemmes i nogle år – og vinde i både kompleksitet og harmoni.

Vinen kan bruges til nærmest alle kødretter, vildt eller ost. Prøv den fx til and, lam eller til efterårets vildtretter.

Årgang
2020
Alkohol %
13,5%
Drue
Pinot Noir
Serveringsforslag
Fisk, Fjerkræ, Grill, Kalv, Kød, Ost, Vildt
Område
Bourgogne
Sulfitter
Tilsat
Proptype
Korkprop
Land
Frankrig
Størrelse
75 cl.
Specifikationer
Årgang2020
Alkohol %13,5%
DruePinot Noir
ServeringsforslagFisk, Fjerkræ, Grill, Kalv, Kød, Ost, Vildt
OmrådeBourgogne
SulfitterTilsat
ProptypeKorkprop
Land Frankrig
Størrelse75 cl.