På lager

2020 Domaine Amiot et Fils- Morey Saint Denis - Premier Cru Les Ruchots

Pris pr. stk. 899,00  DKK

Ruchots betegner et sted, som indeholder klipper, som vi kalder "roiches" på burgundisk dialekt. Les Ruchots ligger på et gammelt stenbrud. TERROIR Vinstokken er eksponeret mod øst og sydøst, i en højde af 260m. Den hviler på kalkstensjord med sten, mergel, rød silt og småsten. Les Ruchots ligger syd for landsbyen, på grænsen til Chambolle, under Clos de Tart og Bonnes Mares. Grunden ligger i læ for kolde vinde og nyder godt af et mikroklima, som fører til god modenhed. Her producerer planterne masser af små druer.

Fra dyrkning til vinificering er hver operation planlagt i henhold til årgangen for at fremhæve kompleksiteten af ​​dette terroir. Græsningstest er i gang på Ruchots-grundene. Visse planter er blevet udvalgt til at deltage i bevarelsen af ​​Pinots genetiske arv. Lagring sker på egetræsfade med en tredjedel af nye tønder fra denne appellation.

 På næsen udvikles aromaer af røde frugter, ledsaget af syltede noter. Smagen er afbalanceret, koncentreret, rund og silkeblød. Dens behagelige finish har en fin længde. Denne vin passer meget godt til grillet rødt kød og hvidt kød. Vi kan endda i meget "modne" årgange prøve parringer, der er lidt ud over det sædvanlige; på en chokoladedessert for eksempel. Den nydes bedst mellem 14°C og 16°C. Vi anbefaler at vente 5 til 10 år på gode årgange, før du kan værdsætte det.

Årgang
2020
Sulfitter
Tilsat
Område
Bourgogne
Alkoholfri
Ingen
Producent
Domaine Amiot Et Fils
Drue
Pinot Noir
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
13,5%
Land
Frankrig
Specifikationer
Årgang2020
SulfitterTilsat
OmrådeBourgogne
AlkoholfriIngen
ProducentDomaine Amiot Et Fils
DruePinot Noir
ProptypeKorkprop
Størrelse0,75 liter
Alkohol %13,5%
Land Frankrig