På lager

2020 Domaine Chofflet Givry 1er Cru - Clos Jus

Pris pr. stk. 399,00  DKK

Givry 1er Cru Clos Jus
1er Cru marken Clos Jus ligger lige nord for Givry by og er ca. 8 hektar. Parcellen er omgivet
af vægge og består af en rød leret jord med masser af større sten som holder på varmen.
Marken har en lidt blandet historie, før phylloxeraen var den regnet som den absolut
bedste mark i Givry, men op igennem det 20. århundrede lå den lidt øde hen indtil den blev
genplantet i 1990.
Druerne høstes ved håndkraft og afstilkes inden de kommes i de kølige cementtanke hvor
gæringen foregår. Under gæringen som foregår med tempetaturkontrol foretages der
pigeage to gange daglige over de 14 dage. Efterfølgeende lagres vinen 18 måneder på
egetræsfade.
Flot rubinfarve med lilla-blå nuancer. Næsen emmer af små røde bær som solbær og
hindbær. Flot struktur, frugtig og saftig med silkebløde tanniner, herfter vanilje og et strejf
af lakrids. Server vinen ved 16-18C og nyd den til lettere vildretter eller modne
hvidskimmel oste.

Årgang
2020
Sulfitter
Tilsat
Område
Bourgogne
Alkoholfri
Ingen
Producent
Domaine Chofflet Givry
Serveringsforslag
Ost, Oste Milde , Vildt
Drue
Pinot Noir
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
14%
Land
Frankrig

Domaine Chofllet - højt beliggende i Russilly
Domaine Chofflet ligger i Russilly, en lille landsby sydøst for Givry i Côte Chalonnaise. Her
midt i det blide bølgende landskab ligger enge og vinmarker side om side. Domænet ejer i
alt 14,7 hektar vinmarker, alle beliggende i Givry appelationen, flere af dem beliggende i
300-400 m.o.h.
Vinificeringsmetoderne er klassiske, men domænet holder sig ajour med det nyeste udstyr
såsom en pneumatisk presse og aircondition i fadkælderen, alt sammen for at optimere og
levere den bedste kvalitet.
Jonathan Brunot - utradionelt skolet
Jonathan Brunot har ikke taget den tradionelle vej til at blive vinbonde, men har taget en
lille omvej. Han er nemlig handelsuddannnet, militærskolet på Saint-Cyr, har taget en OIV
(Master of Science in Wine Management), har arbejdet på en gård i Argentina og været
ansvarlig på Domaine de L’Abbaye de Lerins. Men i 2019 købte Jonathan Domaine Chofflet
af sin svigerfar, efter at de to havde arbejdet side om side i 3 år.