På lager

2020 Domaine du vieux Telegraphe CdP

Pris pr. stk. 699,00  DKK

Vinens ikoniske status i Frankrig forstår man øjeblikkeligt, når man får den i glasset. For strukturen og udtrykket på denne Châteauneuf-du-Pape er helt sin egen. Den er elegant, smidig og blød i teksturen, mens en myriade af røde skovbær, flankeret af krydrede og urtede toner, som strømmer op af glasset. Man kan helt komme til at glemme omgivelserne, mens man afsøger de subtile og nærmest sofistikerede elementer i vinen. Det er stor vin, som er godt allerede nu, men som kan udvikle sig hverfald 25 år endnu. 

Årgang
2020
Alkohol %
15%
Drue
Cinsault, Clairette, Grenache Noir, Mourvèdre, Syrah/Shiraz
Område
Rhône
Sulfitter
Tilsat
Proptype
Korkprop
Land
Frankrig
Størrelse
75 cl.

Toneangivende Châteauneuf fra en af Rhônedalens mest berømte familier.

Dette er Daniel og Frédéric Bruniers mesterværk. På det legendariske La Crau plateau, dyrker de druerne som forvandles til denne ikoniske vin.

Stokkene er i gennemsnit 70 år gamle, og forgrener sig ud over marken i den klassiske “gobelet” opbinding, som beskytter druerne imod den voldsomme mistralvind som blæser igennem Rhônedalen. 

Druerne håndplukkes med en omhyggelig sortering, så kun den bedste frugt når frem til vingården. Som der er tradition for i Châteauneuf-du-Pape, blander Daniel og Frédéric deres Châteauneuf-du-Pape på baggrund af flere forskellige druesorter, hvor Grenache dog tager hovedrollen. Til denne vin består blendet af: 65% Grenache Noir, 15% Mourvèdre, 15% Syrah, Cinsault og  Clairette udgør de sidste 5%. 

Vinen lagres på store, franske egetræsfade i 20-22 måneder, får 2-4 måneder på flaske inden vinen frigives. 

Specifikationer
Årgang2020
Alkohol %15%
DrueCinsault, Clairette, Grenache Noir, Mourvèdre, Syrah/Shiraz
OmrådeRhône
SulfitterTilsat
ProptypeKorkprop
Land Frankrig
Størrelse75 cl.