På lager

2020 Jean-Claude Boisset - Gevrey Chambertin

Pris pr. stk. 550,00  DKK

Gevrey-Chambertin er måske den mest kendte appellation for rød Bourgogne, da mange af de mest berømte rødvine kommer fra netop denne by beliggende i den nordlige ende af Côte de Nuits. F.eks. Grand Cru Chambertin. Appellationen kan prale af et af de største vinarealer med ikke mindre end 330 hektar vinmarker under produktion. Vinstokkene er plantet i højder på mellem 240 og 280 meter. Jorden er kalkstensbaseret med en høj andel af ler-mergelsten fra Combe de Lavaux skråniningen, hvilket giver kraft og fylde til vinene.

Denne Gevrey-Chambertin kommer fra et blend af ​​de to parceller "Billard sur Brochon" samt "Aux Echezeaux", på grænsen til appellationen Morey-Saint-Denis, og beliggende lige under Grand Cru Mazoyères-Chambertin.

Vinstokkenes alder er gennemsnitligt 45 år, og de 2 parceller har forskellig jordbund. "Aux Echezeaux"-siden er brunlig kalkstensjord, rig på jern og muld. "Billard sur Brochon" siden er sandjord.

Druerne sorteres første gang i vinmarken og anden gang på sorteringsbordet, når druerne kommer til vingården.

50 % af druerne afstilkes og presses nænsomt, og til gæringen bruges kun vildgær

Vinen lagres på bærmen i 16 måneder uden omstikning, på let ristede franske egetræsfade med en andel på 30% nye egetræsfade.

Farven fremstår mørkerød. Næsen udstråler elegante og dybe frugtige aromaer, på sorte kirsebær, samt blomsteragtige noter. På ganen er vinen elegant, frisk og kompleks med en rigtig god længde.

Årgang
2020
Sulfitter
Tilsat
Område
Bourgogne
Alkoholfri
Ingen
Producent
Jean-Claude Boisset
Serveringsforslag
Grill, Kalv, Kød, Oksekød, Svinekød
Drue
Pinot Noir
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
13,5%
Land
Frankrig