Et ampelografisk skattekammer
Ejendommen ejer 141 hektar med skov, olivenlunde og vinmarker, hvoraf de 50 hektar er
plantet til med vinstokke. Jordbunden består af albarese og galestro, som er rig på mangan
og jern, og stokkenes rødder må skyde dybt ned i jorden for at få vand og mineraler.
Markerne ligger i 350 – 550 meters højde og er blandt de højest beliggende i Chianti
Classico. Det køligere klima og den længere modningstid giver druer med megen finesse
og intens, aromatisk frugt sammenlignet med druer dyrket i lavere højde. De ældste
vinstokke er fra 1945, men i 1990’erne omlagde man en stor del af markerne og øgede
plantetætheden. Det var grundlaget for, hvad der nu er et ægte ampelografisk
skattekammer med et stort, unikt antal Sangiovese-kloner, bl.a. den gamle Sangiovese
klon R10 med aromaer og finesse, som man ikke finder andre steder end i Lamole. Lamole
di Lamole dyrker de indfødte Chianti-druesorter: Sangiovese, Canaiolo, Malvasia Nera og
Trebbiano Toscano – og adskillige internationale såsom Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit
Verdot og Alicante. Dyrkningsformen er baseret på bæredygtige og naturlige principper. I
kælderen er vinifikationen traditionel toskansk fortrinsvis med lagring i 50 hl botti. Men
siden 2014 har Lamole di Lamole delvist indført innovative æggeformede tønder af fransk
eg fra Taransaud bødkeriet. Den langsomme, konstante bevægelse af vinen i ægget,
resulterer i vin, som er rundere og mere kompleks.
Chianti Classico Duelame DOCG
Vinen består af 95% Sangiovese suppleret af 5% Canaiolo. Gæringen finder sted i 7 – 10
dage ved 24 – 26 grader under reduktive forhold med mikro-oxidering. Vinen lagrer 6
måneder i rustfri ståltanke efterfulgt af cirka 6 måneder i store botti, inden den tappes på
flaske. Det resulterer i en frisk Chianti Classico med et væld af aromaer af kirsebær, røde
bær og et elegant, mineralsk touch. Den er livlig, intens i smagen og slutter af med en
indsmigrende, balsamisk finish