På lager

2020 Lucien Le Moine - Clos de Vougeot GC

Pris pr. stk. 3.750,00  DKK

Clos de Vougeot Grand Cru Lucien le Moine 2020 er en enestående bourgognevin, der emmer af elegance og kompleksitet. Smagsnoterne afspejler den perfekt modnede frugt, med nuancer af sorte kirsebær, modne blommer og solbær. De fine tanniner og behagelige syre bidrager til en fornem struktur og et langt, behageligt finish. Dette er en vin, der kan nydes nu, men som også vil udvikle sig smukt i mange år fremover. En ægte perle i Bourgogne.

Årgang
2020
Sulfitter
Tilsat
Område
Bourgogne
Alkoholfri
Ingen
Producent
Lucien Le Moine
Serveringsforslag
Kød, Oksekød, Svampe
Drue
Pinot Noir
Proptype
Korkprop
Alkohol %
14%
Land
Frankrig

Bag Lucien le Moine i Bourgone finder man Rotem og Mounir Saouma, som siden 1999 har produceret Bourgognevine af en ganske særlig karat. Parret er blevet berømte for deres kompromisløshed og for deres innovation. Listen over de udmærkelser de har opnået i årenes løb, er ganske enkelt imponerende. Rotem og Mounir – oprindeligt fra henholdsvis Israel og Libanon – deler en fælles og stor passion for Bourgogne og dets druer, Chardonnay og Pinot Noir.

Efter ønologistudierne i Montpellier og nogle år som kældermester på et kloster i Israel, kom Mounir i 1995 til Bourgogne for at arbejde med netop de druer, han som nævnt havde den største forkærlighed for – Chardonnay og Pinot Noir. Han blev ansat som kældermester hos en af de største negocianter i Bourgogne og fik på denne måde sin daglige gang blandt mange af de bedste vinproducenter i Bourgogne.

En idé strejfede ham midt i disse erfaringer og grundlagde samtidig alt det, som i dag er synonymt med Lucien le Moine: Hvert år ville han købe absolutte topvine – udelukkende 1. Cru og Grand Cru – hos særligt udvalgte producenter og hjemtage dem til sin egen kælder i Beaune (bygget i det 17. århundrede) umiddelbart efter at den alkoholiske gæring var overstået. Derefter ville han selv forestå den videre vinificering – udelukkende på nye klassiske ”pièces” (egetræsfade af 228 l.) fra Bourgogne.