Villa Medicea di Lilliano Wine Estate
Slottet Villa Medicea di Lilliano går næsten 1.000 år tilbage og har tilhørt mange grever og
kardinaler gennem tiderne og har huset mange kongelige gæster, herunder også Frederik
IV. Efter en omskiftelig tid omkring 1.800 tallet, købte familien Malenchini i 1830
ejendommen og alle markerne rundt om.
Villa Medicea ligger i et af Toscana’s smukkeste områder, lige sydøst for og meget tæt på
Firenze, nær Grassina. Rullende bakker med maleriske huse og byer, kombineret med
nogle af de bedste køb i Chianti, gør vinområdet Colli Fiorentini meget eftertragtet.
Malenchini Wine Estate – 100 % økologisk certificeret
Malenchini har til huse i det historiske Villa Medicea di Lilliano og ledes i dag af
passionerede Diletta Malenchini som er 8. generation på ejendommen. Hun har således
traditioner og hele historien med sig, når hun hele tiden søger fornyelse og løft af
kvaliteten. Diletta har således være førende i certificeret økologisk vindyrkning og
vinifikation og alle Malenchini’s vine er i dag alle økologiske.
Vinmarkerne i Chianti Colli Fiorentini
Malenchini’s vinmarker ligger i centrum af Chianti Colli Fiorentini (bakkerne) og dyrkes alle
100 % økologisk. Naturligvis er vægten på de lokale druen Sangiovese, Canaiolo, Pugnitello
og Malvasia, men der dyrkes også lidt Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot og
Chardonnay på ejendommen.
Alle marker ligger i ca. 250 meter over havet og med en jordbund der dræner nedbøren
hurtigt væk. Alle druesorter og parceller vinificeres separat under nøje hensyntagen til at
parcellernes unikke mikroklima skal afspejlet i vinen.
Malenchini’s økologiske Chianti COLLI FIORENTINI DOCG
Diletta’s vigtigste vin er Chianti Colli Fiorentini, idet det er den vin, der allerbedst formidler,
hvad markerne i Colli Fiorentini kan og bør levere. Det er denne vin, der bedst giver dig en
fornemmelse af det unikke terroir.
Vinstokkene står i området mellem Antella og Grassina og til denne topvin er
sammensætningen 90 % Sangiovese og 10 % Canaiolo. Sangiovesen er høstet i sidste uge
af september og Canalaiolo’en en af de første dage i oktober.
Efter høst og en omhyggelig sortering af druerne, foregår gæringen ved 28-30 grader og
varer ca. 16 dage med drueskindet. Der pumpes naturligvis over forsigtigt få gange i
perioden. Vinen lagrer i 6 måneder på store nye egefade og flaskelagrer herefter nogle
måneder før den frigives til salg.