På lager

2020 Meo-Camuzet - Clos de Vougeot GC

Pris pr. stk. 3.500,00  DKK

Bourgogne når det er bedst! Fra dem berømte Clos de Vougeot Grand Cru mark i Cote de Nuits, laver Meo Camuzet guddommelig flot, velafbalanceret bourgogne, niveauet er tårnhøjt og man fornemmer hurtigt intensiteten og brugen af ny eg. En ganske enkelt vidunderlig flot Bourgogne!

Årgang
2020
Alkohol %
13%
Drue
Pinot Noir
Serveringsforslag
Faste oste, Fjerkræ, Kød
Område
Bourgogne
Sulfitter
Tilsat
Proptype
Korkprop
Land
Frankrig
Størrelse
75 cl.


Domaine Méo-Camuzet er en af de mest berømte producenter i Bourgogne. Det blev grundlagt i begyndelsen af 1900-tallet af Etienne Camuzet – vinbonde i Vosne-Romanée og repræsentant for Côte-d’Or i det franske deputeretkammer. Han samlede de fleste af de berømte parceller, som ejendommen den dag i dag stadig består af, foruden ved at være den sidste ejer af slottet Clos de Vougeot, inden han solgte det til vinbroderskabet Confrérie du Tastevin. Parcellerne (i alt 2,9 ha.) på Clos de Vougeot, som Méo-Camuzet råder over, er blandt de absolut bedste på denne kendte Grand Cru-mark.

Clos Vougeot Grand Cru.
Med 80 ha. er Vougeot den mindste kommune i Côte d’Or, og vinmarkerne fylder godt i landskabet. Tager man de 50 ha. fra Clos de Vougeot og de ca. 17 ha. i Appellation Communale og 1. Cru fra, er der ikke ret meget tilbage til landsbyen, vejene mm. i området.

Den imponerende bygning på Grand Cru-marken, Clos de Vougeot, er bygget i 1551, og det er her, Bourgogne-vinbroderskabet ”Chevaliers du Tastevin” holder sine møder og sine smagninger. Allerede under klostertiden blev vinen produceret på de 50 ha. fordelt på 3 cuvéer efter kvalitet. Den bedste var Cuvée des Papes (Paven), dernæst kom Cuvée des Rois (Kongen) og til sidst Cuvée des Moines (Munkene). I dag er der ca. 80 forskellige ejere af en større eller mindre parcel på Clos de Vougeot, og kvaliteten kan derfor variere enormt fra producent til producent.

Specifikationer
Årgang2020
Alkohol %13%
DruePinot Noir
ServeringsforslagFaste oste, Fjerkræ, Kød
OmrådeBourgogne
SulfitterTilsat
ProptypeKorkprop
Land Frankrig
Størrelse75 cl.