På lager

2020 Rotem & Mounir- Inopia

Pris pr. stk. 250,00  DKK

Navnet ”Inopia” er hentet fra latin og betyder ”mangel” eller ”lavet af ingenting”, og skal symbolisere, at de 9 ha. jord, som vinen kommer fra, oprindeligt var uopdyrkede, da Rotem og Mounir overtog dem. I dag er de beplantet med 11 af de klassiske druesorter i Rhône-appellationen. Det er Grenache som dominerer ca. (70%), men vinen er også lavet på Mourvèdre, Counoise, Syrah og Cinsault. Undergrunden består af stenaflejringer blandet med ler og sand, en klassisk blanding i Orange-kommunen, som også leverer Châteauneuf-du-Pape vine. Det giver gode vandreserver i dybden og sikrer vine med en god sprødhed og mineralitet. Clos Saouma besluttede fra starten ikke at tilføre nogen form for gødning for at reducere udbyttet og give mere koncentrerede vine.

Årgang
2020
Sulfitter
Begrænset
Område
Rhône
Alkoholfri
Ingen
Producent
Rotem & Mounir
Serveringsforslag
Fjerkræ, Lam, Oksekød
Drue
Mourvèdre
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
14,5%
Land
Frankrig

De økologiskdyrkede druer er håndplukket og transporteres til kælderen i små beholdere. De hele klaser overføres til tank og gennemgår en koldmaceration i 8 dage, inden man stopper afkølingen og lader den alkoholiske gæring starte naturligt, uden tilsætning af gær. Efter ca. 10 dages gæring uden nogen form for omrøring presses masken skånsomt fra i en lodret presse. Derefter bliver mosten med sit ”lie” (bundfald) fyldt direkte på en kombination af store franske træfade (foudres, 23 og 34 hl.), æggeformede cementtanke (6 og 16 hl.) og mindre træfade (500 l.). Vinen modner derefter i 18 mdr. uden omstikning på de samme beholdere og aftappes til sidst uden klaring eller filtrering og uden brug af svovl.

Farven er blank, mørkerød og dyb. Duften er en smule lukket ved åbningen, hvorfor en hældning på karaffel og brug af store glas kan anbefales. Rhônes klassiske nuancer kommer langsomt frem: Moreller, brombær, blommer, men også krydrede toner af lakrids, tjære og vanilje. Smagen er ekstrem koncentreret og mineralsk, med god tørhed og tannin men også med meget komplekse og intense frugttoner. Det er en meget sammensat rød Rhône, som fortjener nogle års modning.

Specifikationer
Årgang2020
SulfitterBegrænset
OmrådeRhône
AlkoholfriIngen
ProducentRotem & Mounir
ServeringsforslagFjerkræ, Lam, Oksekød
DrueMourvèdre
ProptypeKorkprop
Størrelse0,75 liter
Alkohol %14,5%
Land Frankrig