På lager

2020 Salt del Llop

Pris pr. stk. 279,00  DKK

Navnet betyder springende ulv og det henviser til tidligere tider hvor Gratallops var beboet
af store flokke af ulve.
Dette flagskib fra Tobella er der kun produceret 2.400 flasker af og de er bygget af 60 %
Garnacha, 29 % Carignan og 11 % Cabernet Sauvignon. Det hele er håndhøstet og gæringen
foregår i åbne ståltanke med 20-24 grader i 1-1½ uge. De 8 fade til fadlagring er på 300
liter og franske (Allier & Nevers). Carignan og Cabernet Sauvignon ligger på 100 % ny eg,
mens Garnacha’en ligger på fade brugt 1-2 år. Alle tre vine ligger ca. 14 måneder på fad,
hvorefter de sættes sammen i det bedste forhold. Det er Nuria og John’s filosofi at skabe
friske og holdbare vine og derfor skal druerne høstes på det helt rigtige tidspunkt og
herefter holdes under temperaturkontrol. Samtidig skal fadlagringen nøje afstemmes til
vinen, og de bruger derfor i dette tilfælde meget kompakt eg, som ikke påvirker vinen
uønsket.
Farven er dyb og tæt. Næsen er perfekt modne brombær og med både ædel tobak og
krydderier med peber. Det er en stor og kompleks vin, men dens fine mineralitet betyder at
den stadig er vildt appetitlig og inciterende at gå på opdagelse i.

Årgang
2020
Sulfitter
Tilsat
Område
Priorat
Alkoholfri
Ingen
Producent
Finca Tobella
Serveringsforslag
Brushetta
Drue
Grenache
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
15%
Land
Spanien

Priorat er med rette et af Spaniens absolut mest anerkendte vindistrikter. Appellationen,
der ligger i Catalonien godt 100 kilometer sydvest for Barcelona, har de seneste 15-20 år
opbygget en næsten kultisk efterspørgsel og det underbygges af det store løft i kvaliteten
i samme periode.
Finca Tobella – stor & seriøs Priorat
Finca Tobella er etableret i 2003 af Nuria Tobella og John Lipscomp, som mødte hinanden
da de studerede ønologi og økologi på Vinuniversitetet Davis i Californien. Deres mål var at
producere top Priorat fra meget lavt ydende vinstokke fra de allerbedste af Tobella
familiens 22 hektar vinmarker i Gratallops, hjertet i Priorat.Vinmarkerne ligger på terrasser
omkring 300-320 meter over havet og undergrunden er slet og ret skifer. De har plantet
Garnacha, Carignan, Cabernet Sauvignon & Syrah og ejendommen er under omlægning til
økologi.