En spændende vinregion
Sicilien har gennem århundreder været stærkt påvirket af andre kulturer. Der er indflydelse
fra fønikerne, grækerne, romerne og araberne, så Siciliens vinkultur er gammel. I Homers
Odysse, drikker Odysseus kyklopen, Polyfem, beruset i vin før han blænder hans øje og
dermed kan undslippe. I romertiden var sicilianske vine som Mamertinum,
Tauromenitanum og Populatum værdsat for deres kvalitet.
Siciliansk kvantespring
Sicilien har de seneste 10 år udviklet sig fra at være et af Italiens centre for ”bulkvin”, til at
være et eldorado af innovative nye vinejendomme. Øen har rejst sig til at være en af de
mest spændende vinregioner i Europa, takket være en interessant kombination af rigeligt
med solskin, stor variation i topografi og jordbund, samt de gode indfødte druer.
Assuli, Baglio – Caruso familiens stolthed
Assuli er sicilianske dialekt for ”Al Sole” som kan oversættes til ”under solen”. Familien
Caruso med Nicoletta, Roberto og Michele regerer på ejendommen der er en smuk 4
længet ejendom beliggende i det vestlige Sicilien, nord for Mazara del Vallo og stik øst for
Marsala. Assuli’s 130 hektar, som kun delvist er beplantet med vinstokke, ligger fordelt på
mange parceller med forskellige mikroklimaer og geologi. De ligger fra 100 til 600 meter
over havet og denne store spredning giver optimale betingelser for både sprøde hvidvine
og saftige og spændstige rødvine. Assuli satser på de spændende indfødte druesorter,
såsom Nero d’Avola, Perricone, Grillo, Zibibbo, Lucido og Inzolia. Vinmager er Lorenzo Landi
der har forestået både det kæmpe løft af kvalitet og overgangen til certificeret økologisk
vindyrkning og vinifikation. Alle vine fra og med 2019 årgangen er certificeret økologiske.