På lager

2021 Chassagne- Montrachet Les Caillerets 1 cru

Pris pr. stk. 1.000,00  DKK

1. Cru- marken ”Les Caillerets” ligger på skråningen (220 m. højde) lige bag landsbyen Chassagne-Montrachet i retningen mod skoven. Dens undergrund af limesten, ler og kalk giver mineralske, kraftige hvidvine med god modningspotentiale. Mange mener at ”Les Caillerets” er på højde med Grand Cru-marker. Vincent Moreys parcel er på 0,3461 ha. og ligger som nabo til det gamle stenbrud, under skoven. Parcellen vender mod sydøst og er er beplantet i 1968, 1982 og 2003.
Vinen er gæret (både den alkoholiske og den malolaktisk gæring) og modnet 100% på fade, hvoraf 44% er nye. Aftapningen foregår midt i august i året efter høsten.

Chassagne-Montrachet 1. Cru ”Les Caillerets” har altid god fylde, frugtrighed og kompleksitet i duften, med nuancer af vilde blomster, lidt ”crème brûlée” og en smule vildskab. Smagen udvikler sig hurtigt fra en mineralsk, næsten fed stil til en mere delikat, frisk og harmonisk stil. Det er en meget kompleks vin, som bliver ved med at vise nye lag, efterhånden som den udvikler sig med iltningen.

Prøv den til hummer, laks eller grillet fisk – gerne med en cremet sauce. Perfekt til gedeost eller nogle af Bourgognes rødskimmeloste.

Årgang
2021
Område
Bourgogne
Alkoholfri
Ingen
Producent
Vincent & Sophie Morey
Serveringsforslag
Aperitif, Fisk, Fjerkræ, Skaldyr, Skaldyrssuppe
Drue
Chardonnay
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
13,5 %
Land
Frankrig
Specifikationer
Årgang2021
OmrådeBourgogne
AlkoholfriIngen
ProducentVincent & Sophie Morey
ServeringsforslagAperitif, Fisk, Fjerkræ, Skaldyr, Skaldyrssuppe
DrueChardonnay
ProptypeKorkprop
Størrelse0,75 liter
Alkohol %13,5 %
Land Frankrig