20 hektar og perfektioneret fra A-Z
Fra en beskeden størrelse , er Domaine du Meix Foulot vokset til de nuværende ca. 20
hektar. Domainet har altid stræbt efter kvalitet og ægthed. Paul de Launay var uden tvivl
den første i Mercurey, der bevidst arbejde med at sænke høstudbytterne, for at opnå
maksimal koncentration i vinene. I 1996 efter endt studieophold i USA overtog Agnes
Dewé de Launay driften af familie domainet. Under Agnes ledelse, er der bygget nye
kældre til vinifikationen, og ejendommen er perfektioneret fra A-Z.
Klassisk vinifikation og terroir drevne vine
Markerne drives med stor respekt for naturen, efter den nær økologiske "lutte raisonné"
metode. Druerne håndsorteres, og gæres på den naturlige gær, med op til 30 dages
maceration på drueskindet for at sikre vine med farve, stof og intensitet og ikke mindst et
stærkt terroir udtryk. De unge vine fadlagres helt eller delvist, afhængig af årgangen. Som
noget usædvanligt foretrækker Agnes at flaskelagre sine vine en kort årrække, inden de
frigives til salg.