På lager

2021 Marquis de Terme

Pris pr. stk. 425,00  DKK

Vinen er måske på kanten af det muskuløse i Margaux  forstand, men er det på en charmerende og energisk måde, hvor frugtens let sødmefulde rigdom og intensitet får modspil af frisk syre, krydderier, afrundede tanniner og toner af blomster, viol og kaffebønne, så kommunens kerneværdi, elegancen, er i behold

Årgang
2021
Sulfitter
Tilsat
Område
Bordeaux
Alkoholfri
Ingen
Producent
Château Marquis de Terme Tourisme
Serveringsforslag
Lam, Oksekød
Drue
Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
13%
Land
Frankrig

Château Marquis-de-Terme ligger i kommunerne Margaux og Cantenac som nabo til Château Rauzan-Gassies. Der er ikke noget decideret ”Château” på grunden. Ejendommen levede en omtumlet tilværelse op igennem 1800-tallet, men takket være en renovering af vinmarkerne i 1830´erne, nåede Marquis-de-Terme med i 1855-klassifikationen, og blev klassificeret som 4. Cru Classé. Flere skiftende ejere havde aldrig held til at placere Marquis-de-Terme blandt de bedste i Marxaux. Ejendommen blev i 1925 købt af familien Sénéclauze, som stadig er slottes ejere. I begyndelsen af 1980’erne opførte familien en ny vinifikationskælder, der muliggjorde at man herfra kunne producere en anderledes og langt bedre vin. 

På de 39 hektar produceres der årligt omkring 130.000 flasker. Vinen fadlagres på ejendommen i omkring 16 måneder på fade hvor halvdelen hvert år er helt nye. Château Marquis-de-Terme er et rigtigt fornuftigt køb til den private vinkælder. Vinen har et fint lagringspotentiale.