På lager

2021 Pastourelle de Clerc Milon 2021

Pris pr. stk. 399,00  DKK

Poleret og velstruktureret med en medium fylde og faste, men cremede og brede tanniner. Spækket med indtryk af solbær, brombær og blommer, tobaksblade, blomster og flotte præg af nyt egetræ.

Årgang
2021
Sulfitter
Tilsat
Område
Bordeaux
Alkoholfri
Ingen
Producent
Château Clerc Milon
Drue
Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
12,5%
Land
Frankrig

Château Clerc Milon ligger i et legendarisk terroir med enormt prestigefyldte naboer. Her laves nogle af verdens fineste vine. Naboerne er Mouton og Lafite, berømte 1. Cru'er, hvis nærliggende vinstokke kan ses fra slottets terrasse. I dag er Clerc Milon et af de mest respekterede slotte i Bordeaux-regionen, med flotte tekniske faciliteter.

 


Château Clerc Milon råder over 41 hektarer vinstokke i den nordøstlige del af Pauillac-appellationen med udsigt over Gironde. En lille hældning favoriserer både naturlig dræning og eksponering for sollys, mens den nærliggende flod skaber et mikroklima, der beskytter vinstokkene mod frost om foråret, reducerer risikoen for hagl og bringer kølighed om sommeren. Jorden består af to tredjedele dyb, sandet grus over en ler-kalkstensbund, som vælter ud i den østlige del af godset.

 


Vingården er beplantet med fem druesorter, der er typiske for regionen: Cabernet Sauvignon (50%), Merlot (37%), Cabernet Franc (10%), Petit Verdot (2%) og Carmenére (1%). Gennemsnitsalderen for vinstokkene er 53 år, hvilket sandsynligvis en af ​​de højeste i Medoc. Der anvendes miljøvenlige teknikker, der holder brugen af ​​pesticider på et minimum. I selve vingården er den tætte overvågning og strenge parceludvælgelse på niveau med dem, der praktiseres hos Mouton Rothschild.