På lager

2021 Tignanello - Antinori

Pris pr. stk. 1.500,00  DKK

Sangiovesen blev høstet lidt tidligere end normalt og både cabernet sauvignon og cabernet francen blev høstet som normalt. Druerne gæres i koniske tanke for at bevare så mange aroma stoffer som muligt for at udvinde farve og for at opmuntre de ønskværdige smidige og elegante tanniner. Når skinnene tages fra mosten overføres mosten til små egetræsfade hvor den malolaktiske gæring finder sted, hvilket fremhæver aromatisk finesse og stor kompleksitet i vinene. Sangiovesen aldres på delvist nye Ungarske egefade og caberneterne på delvis nye Franske egefade i 14-16 måneder. Herefter blendes den færdige vin den ligges yderligere 12 måneder på flaske inden de frigives.

Vinen er sammensat af 80% Sangiovese, 15% Cabernet sauvignon og 5% cabernet Franc.

Årgang
2021
Sulfitter
Tilsat
Område
Toscana
Alkoholfri
Ingen
Producent
Antinori
Drue
Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Sangiovese
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
13,5 %
Land
Italien

2021 forventes at blive en af de bedste årgange nogensinde fra Tenuta Tignanello.

Det er hvert år med udsøgt fornøjelse når vi igen kan tilbyde denne fænomenale vin, fra verdens ældste vinproducerende vinfamilie, Marchesi Antinori. En af de mest markante og mest betydningsfulde vine i Italiens Vinhistorie, det kan der ikke stilles spørgsmålstegn ved.

2021 er generelt endnu en god til excellent årgang i Toscana. Naturligvis med de udfordringer alle år byder på, men det endte meget fint i de Toscanske vinmarker i 2021. Året startede ganske vådt så vandreserverne i vinmarkerne var gode inden den relativt lange tørke startede og vinmarkerne var ”klædt på” til tørken. Ligeledes blev høsten også god da de varme sommerdage blev fulgt af relativt kølige nætter med en forfriskende brise. Det hjalp til at bevare druernes syrlighed og bidrog positivt til den aromatiske karakter. Høsten foregik i godt vejr og specielt Sangiovese klarede sig ualmindeligt flot i årgangen.