På lager

2022 Albert Sounit- Cremant de Bourgogne- Blan de Blanc

Pris pr. stk. 229,00  DKK

Maison Albert Sounit har til huse i den mere end 150 år gamle vinejendom på Place du Champ de Foire i Rully, og stedet rummer nogle af områdets smukkeste vinkældre. Historisk set er kældrene også interessante, idet det faktisk bl.a. er i disse kældre, at nogle af de første Crémants de Bourgogne blev produceret.
Knud Kjellerup overtog firmaet i 1993, og har siden sammen med sine to partnere og husets medarbejdere ihærdigt bestræbt sig på, at sætte nye standarder for kvalitetsniveauet i Côte Chalonnaise. Maison Albert Sounit ejes i dag af Knud Kjellerup, Alex Holm Jensen og Jesper Krogh.

I 2005 erhvervedes vingården Domaine Bernollin i Jully-les-Buxy, og stedet omfatter i dag 12 ha. vinmarker. Egne vinmarker bidrager i dag med ca. 50 % af den samlede produktion. Den resterende halvdel købes, og alle vinene vinificeres på Domaine Bernollin, som efter omfattende investeringer råder over det bedst tænkelige vinificeringsudstyr.

Albert Sounits sortiment Crémant de Bourgogne er lavet på mellem 75 – 100 % druer fra egne marker. Gæringen foregår ved druernes naturlige gær og mellem 16 – 48 måneders lagring (afhængig af type) i kældrene i Rully inden dégorgering. Udvalget består af 7 forskellige Crémants de Bourgogne – alle med hver sin karakter, men fællestrækket er frugt og finesse med en bød finish.

Årgang
2022
Sulfitter
Tilsat
Område
Bourgogne
Alkoholfri
Ingen
Producent
Albert Sounit
Serveringsforslag
Aperitif
Drue
Chardonnay
Proptype
Korkprop
Alkohol %
12,5%
Land
Frankrig
Specifikationer
Årgang2022
SulfitterTilsat
OmrådeBourgogne
AlkoholfriIngen
ProducentAlbert Sounit
ServeringsforslagAperitif
DrueChardonnay
ProptypeKorkprop
Alkohol %12,5%
Land Frankrig