På lager

2022 Christian Clerget- Bourgogne Rouge

Pris pr. stk. 350,00  DKK

Økologisk Bourgogne Rouge i særdeles seriøs stil
Druerne til Clerget's Bourgogne Rouge stammer fra mere end 35 år gamle vinstokke fra en
lille parcel i Vosne-Romanée samt fra to små parceller i Gilly-les-Cîteaux umiddelbart øst
for Vougeot. Vinen udtrykker på fornemste vin Pinot Noir druen, når den er dyrket på nogle
af verdens mest eftertragtede terroirs. Her får du en rigdom af røde bær, som er flot
integreret med et tydeligt præg fra fadlagringen. Vinen er en fornøjelig oplevelse allerede i
sin ungdom, men med sin - af en Bourgogne Rouge at være - høje koncentration og
seriøse stil, vinder den yderligere ved 3 - 5 års lagring. En Bourgogne Rouge af usædvanlig
høj kvalitet!

Årgang
2022
Sulfitter
Tilsat
Område
Bourgogne
Alkoholfri
Ingen
Producent
Christian Clerget
Serveringsforslag
Kød, Ost, Svampe, Svinekød, Tapas
Drue
Pinot Noir
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
12,5%
Land
Frankrig
Økologisk
Ja

6 hektar stort topdomaine i Vougeot
Justine Clerget er 5. generation på dette Domaine, der råder over 6 hektar marker fordelt i
Vougeot, Chambolle-Musigny, Morey-Saint-Denis og Vosne-Romanée. Justine vendte
hjem til familieforetagendet i 2018 efter at have gjort sig nogle erfaringer på vingårde i
blandt andet Californien og Sydafrika. Her går hun nu side om side med sin far Christian i
den nye kælder ved den Gamle Rue Nationale i Vougeot, som han har fået opført. Men når
det kommer til vinene, er det tydeligt at Justine har fået en finger med i spillet, og at hun
kommer med input til måden at producere vinene på, hun bruge f.eks. hele klaser i
udvalgte vine, noget som Christian aldrig har gjort. Generelt så virker det som om at
kombinationen af far og datter i kælderen er helt genial. Men vigtigst af alt, så lever og
ånder hele familien for deres vinmarker, der nurses og passes, som var det deres baghave.
Kvaliteten skabes i marken
Christians filosofi er enkel: Vinens kvalitet skabes i druen. Christian følger naturens rytmer,
bearbejder jorden mekanisk, så der kommer liv og luft omkring vinstokken. Der beskæres
hårdt for at sikre små hektarudbytter. Om nødvendigt høster Christian grønt, ligesom der
fjernes blade på østsiden af vinstokke for at sikre lys og luft til drueklaserne. Alle druer
høstes pr. håndkraft, og den første sortering af klaserne sker allerede i
marken.Vinifikationen finder sted med et absolut minimum af intervention. Gæringen er på
den naturlige gær, og Christian bruger pigeage og remontage i begrænset omfang.
Bourgogne Rouge macererer i tre - fire dage efterfulgt af hele 18 månders lagring på
brugte fade (1 - 3 år gamle). Vinene tappes uden klaring eller filtrering. Målet er
lagringsværdige, velafbalancerede og længelevende Bourgogner af højeste klasse og med
maksimalt terroir udtryk.