På lager

2022 Jean Collet & Fils - Chablis Montee de Tonnerre

Pris pr. stk. 339,00  DKK

Collets Montée de Tonnerre
Druerne til Jean Collet's Chablis stammer fra husets 1,5 ha store parcel i top 1er Cru
marken Montée de Tonnerre. Der høstes med håndkraft og druerne sorteres omhyggeligt
inden de presses skånsomt i en pneumatisk presse.
Både gæring og lagringen af den unge vin finder sted i små Barriques af eg, der er med til
at sikre yderligere kompleksitet og lang holdbarhed. Jean Collets vine har ry for at være
blandt de bedste, der produceres i Chablis. Og det forstår man, når man smager. Duften er
frisk, nuanceret og rig. Smagen på en gang fast, fyldig og meget lang. Perfekt til f.eks.
østers, skaldyr, pighvar, rød- eller søtunge.

Årgang
2022
Sulfitter
Tilsat
Område
Bourgogne
Alkoholfri
Ingen
Producent
Domaine Jean Collet
Drue
Chardonnay
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
12,5%
Land
Frankrig

Domaine Jean Collet et Fils
Domaine Jean Collet et Fils er en traditionsrig Chablis-producent, som blev etableret i
1954. Domænet drives nu af Romain Collet, som er tredje generation. Han overtog tøjlerne
til domænet tilbage i 2008 i en alder af blot 21 år. Han råder over 37 hektar fordelt på Petit
Chablis, Chablis, 1er Cru og de to Grand Cru’er: Valmur og Les Clos. Desuden har Romain en
lille produktion af raffinerede mousserende vine. Gennemsnitsalderen på vinstokkene er
ca. 50 år. Romain Collet siger: ”Jeg er den heldigste generation. At have gamle vinmarker
som disse at arbejde med i min levetid er helt særligt, og det er takket være min bedstefar,
Jean”. Hektarudbytterne holdes lave, og der bruges kun druer fra de bedste Kimmeridge
jorde. Romain Collet har i trit med tiden indført økologiske dyrkningsmetoder. År for år
bliver flere og flere af appellationerne officielt økologisk certificeret.
”Hver vin har sin egen fortælling”
Stilen på Collet’s vine tager afsæt i flere generationers knowhow om vinmarkerne:
Hvordan de vokser, hvordan de er forskellige fra hinanden, hvordan de reagerer i kælderen
under gæringsprocessen og ikke mindst i løbet af modningen i kælderen. ”Hver vin har sin
egen fortælling”, mener Romain Collet. De forskellige climats får forskellig behandling i
kælderen (rustfri ståltanke, cementæg, foudres, barriques), så de individuelle særpræg
træder frem.