Sydfransk charme på Grenache og Carignan: Le Mutin Rouge
Navnet er en hyldest til franske sømænd, der ofte bærer arbejdstøj med horisontale
striber. I nogle dele af Frankrig er en ”Mutin” en rebelsk person, og det kan en sømand jo
også være.
Frankrig er nok det vigtigste vinproducerende land. Hele deres lange historie omkring vin
handler om ”terroir”, og om hvordan en drue udtrykker sig med farve, duft og smag
afhængigt af, hvor vinstokken gror. Påvirkningen af undergrund, jorden, vinden,
fugtigheden, solen, varmen, mikroklimaet i og omkring vinmarken etc. Og Frankrig har en
helt utrolig variation i ”Terroirs”
Le Mutin’s vinmager har udvalgt Grenache og Carignan druer fra tørre og solrige områder i
Sydfrankrig. Resultatet er en solmoden, sund og balanceret vin.
Le Mutin Rouge
De to druesorter er høstet ved optimal modenhed, hvorefter stilkene bliver taget fra.
Mosten deles herefter i to. Den ene gennemgår en moderne proces med maceration med
skindkontakt, hvorefter vinen gærer ved lav temperatur in rustfri ståltanke. Så bevares det
forfriskende element i vinen. Den anden del gæres mere traditionelt med drueskindene i
ca. 10 dage, hvilket giver en dejlig struktur til vinen. Til sidst sammensættes den optimale
vin ved at finde det rigtige ”blandingsforhold” mellem de to vine. Målet er en ungdommelig
og easy-to-drink vin, der samtidig er godt nuanceret.