På lager

2022 Phillippe Bouzereau - Bourgogne Cote-d'or

Pris pr. stk. 269,00  DKK

Det er deklassificeret Meursault-druer der er i flasken.

Det er nemlig Chardonnay-druer fra parcellerne Les Pellans, Les Millerands og Les Murgers de Limozin (i alt 1,87 ha.), med vinstokke der er plantet i 1950 og 2001.

Parcellerne ligger i den nedre del af Meursault kommune, hvor jordbunden er meget dyb og består mest af ler, kalk og sand.  

Hvorfor laver Bouzereau så ikke Meursault på disse druer? Det gør de ikke, da de ønsker at lave en vin, hvor flere vinnydere kan få en god vinøs oplevelse til noget overkommeligt pris i forhold til en Meursault.

Årgang
2022
Sulfitter
Tilsat
Område
Bourgogne
Alkoholfri
Ingen
Producent
Phillippe Bouzereau
Serveringsforslag
Fisk, Fjerkræ, Kylling, Ost, Skaldyr, Vegetariske retter
Drue
Chardonnay
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
13,5%
Land
Frankrig

I 2006, efter endt vinstudie i Beaune og nogle års praktisk erfaring med vin i Beaujolais, Australien og New Zealand, overtog Philippe de 16 ha. vinmarker, hovedsageligt beliggende i Meursault men også lidt i nabokommunerne. Familien har altid dyrket druerne efter principperne i ”Agriculture Raisonnée” (integreret dyrkning), og anvender udelukkende egne kloner.

I 2015 gik Philippe Bouzereau over til en økologisk dyrkning på de i dag 18 ha. vinmarker. Samtidig er Philippes bror, Charles Bouzereau, blevet ansat i familiefirmaet, for som Philippe siger: "Alene går man hurtigt, når man er to,når man længere!"Både hans alm. Bourgogne Blanc og Meursault’s ligger fuldstændig i Le Moine stil – det er bare halv pris for noget som er næsten lige så godt!

I 2006, efter endt vinstudie i Beaune og nogle års praktisk erfaring med vin i Beaujolais, Australien og New Zealand, overtog Philippe de 16 ha. vinmarker, hovedsageligt beliggende i Meursault men også lidt i nabokommunerne.

Familien har altid dyrket druerne efter principperne i ”Agriculture Raisonnée” (integreret dyrkning), og anvender udelukkende egne kloner. I 2015 gik Philippe Bouzereau over til en økologisk dyrkning på de i dag 18 ha. vinmarker.

Samtidig er Philippes bror, Charles Bouzereau, blevet ansat i familiefirmaet, for som Philippe siger: "Alene går man hurtigt, når man er to,når man længere!"Både hans alm. Bourgogne Blanc og Meursault’s ligger fuldstændig i Le Moine stil – det er bare halv pris for noget som er næsten lige så godt!

Specifikationer
Årgang2022
SulfitterTilsat
OmrådeBourgogne
AlkoholfriIngen
ProducentPhillippe Bouzereau
ServeringsforslagFisk, Fjerkræ, Kylling, Ost, Skaldyr, Vegetariske retter
DrueChardonnay
ProptypeKorkprop
Størrelse0,75 liter
Alkohol %13,5%
Land Frankrig