På lager

2022 Phillippe Bouzereau - Meursault Vieux Clos Du CH. De Citeaux Monopole Øko

Pris pr. stk. 619,00  DKK

Vinen har en blank, lysgylden farve, og i duften finder man komplekse toner af hvide blomster, ferskner og vanilje samt et diskret touch af træ. Smagen har både kølighed, mineralitet og velour, med eksotiske nuancer som matcher utroligt godt den rankhed og struktur, vinen viser i eftersmagen. En meget harmonisk og karakterfuld Meursault. Serveres til kraftige skaldyrsretter men også til mere sarte fiskeretter. Prøv den også til fjerkræ eller kalv. Vinen bør serveres i store glas, da den har godt af lidt iltning.

Årgang
2022
Sulfitter
Tilsat
Område
Bourgogne
Alkoholfri
Ingen
Producent
Phillippe Bouzereau
Serveringsforslag
Fisk, Fjerkræ, Gedeost, Kammuslinger
Drue
Chardonnay
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
13,5 %
Land
Frankrig
Økologisk
Ja

Vieux Clos du Château de Cîteaux består alt i alt af 1,7 ha. vinmarker, som alle ejes af Domaine Philippe Bouzereau – hvoraf betegnelsen ”Monopole”. Vinstokkene er plantet mellem 1996 og 2001 på en ret dyb og stenholdig undergrund, som giver god dræning i dybden. Siden 2015 har man været i overgang til økologisk dyrkning. Mosten er gæret på egetræsfade med løbende ”batonnage” (omrøring) og vinen bliver derefter modnet med sit ”lie” (bundfald) i 12 måneder på fade af 228 l., hvoraf de 30% er nye, og derefter 6 måneder på større ståltanke. Inden aftapning bliver vinen klaret, men ikke filtreret, for at bevare frugten og finessen.

I 2006, efter endt vinstudie i Beaune og nogle års praktisk erfaring med vin i Beaujolais, Australien og New Zealand, overtog Philippe de 16 ha. vinmarker, hovedsageligt beliggende i Meursault men også lidt i nabokommunerne. Familien har altid dyrket druerne efter principperne i ”Agriculture Raisonnée” (integreret dyrkning), og anvender udelukkende egne kloner. I 2015 gik Philippe Bouzereau over til en økologisk dyrkning på de i dag 18 ha. vinmarker. Samtidig er Philippes bror, Charles Bouzereau, blevet ansat i familiefirmaet, for som Philippe siger: "Alene går man hurtigt, når man er to,når man længere!"Både hans alm. Bourgogne Blanc og Meursault’s ligger fuldstændig i Le Moine stil – det er bare halv pris for noget som er næsten lige så godt!