Familien Bouzereau i Meursault har dyrket vin i Côte de Beaune i ni generationer siden 1700-tallet. I 1995 købte
Philippe Bouzereau det berømte Château de Cîteaux og samlede her hele sin vinproduktion. Efter sine vinstudier i
Beaune og nogle års praktisk erfaring med vinproduktion i Beaujolais, Australien og New Zealand, overtog sønnen
(som også hedder Philippe) i 2006 firmaet med de dengang 16 ha. vinmarker - hovedsageligt beliggende i Meursault
men også lidt i nabokommunerne.
Da slotsbygningerne, og ikke mindst munkenes oprindelige vinkældre fra 1098, krævede omfattende
vedligeholdelsesarbejde, besluttede familien i 2010 at sælge Château de Cîteaux - dog uden også at sælge de
tilhørende vinmarker.
Familien har altid dyrket druerne efter principperne i ”Agriculture Raisonnée” (integreret dyrkning), og anvender
udelukkende egne kloner. Det fremmer ”terroiren” i vinene - en prioritering man også praktiserer i kælderen, med så
lidt indgriben i vinificeringen som muligt samt en beskeden anvendelse af nye træfade.
I 2015 gik Philippe Bouzereau over til en økologisk dyrkning på de i dag 18 ha. vinmarker, og fra og med årgang
2022 er de første vine certificeret økologiske. Samtidig er Philippes bror, Charles Bouzereau, blevet ansat i
familiefirmaet, for som Philippe siger: ”Alene går man hurtigt, men når man er to, når man længere!”