På lager

2022 Terra Nere Etna rosso

Pris pr. stk. 225,00  DKK

Etna Rosso blev første gang frigivet i 2005 årgangen og fremstilles af alle de ”unge” planter på ejendommens forskellige marker. Planterne er imidlertid mellem 5 og 50 år gamle, og alle cru-vine fremstilles af planter, der er mellem 40 og 140 år gamle! Etna Rosso er en skøn og indbydende vin, der sprudler af røde, lyse skovbær, der klart bringer mindelser om Pinot Noir eller Pinot Nero. Alligevel præges vinen af den unikke krydring og mineralske karakter som Etna vinmarkerne giver. Frugten er moden, men kølig og det samlede indtryk er balanceret og elegant. Strukturen er på en og samme tid blid og mærkbar, med modne, smidige tanniner og der er både saftighed og nerve i afslutningen. Altid skøn i ungdommen med sin rene, friske primærfrugtighed.

Årgang
2022
Sulfitter
Tilsat
Område
Sicilien
Alkoholfri
Ingen
Producent
Tenuta Delle Terre Nere
Serveringsforslag
Oksekød, Pasta, Svinekød
Drue
Nero d’Avola, Nerello Mascalese
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
13,5 %
Land
Italien

En af Italiens store vinpersonligheder, Marco de Grazia har sammen med sin bror Sebastiano købt ca. 30 ha jord på den særdeles aktive vulkan Etnas nordlige skråninger. 23 ha er udlagt til vin og det er planlagt at udvide vindyrkningsarealet til i alt 30-32 ha. Ejendommen råder over nogle af Europas højest beliggende vinmarker, der ligger mellem 600-1000 moh. Det betyder ganske dramatiske døgnvariationer i temperaturen, hvilket er med til at give vinene et stort særpræg og en overraskende kølighed i udtrykket. Et andet afgørende forhold er en række forskellige og helt unikke dyrkningssteder, beplantet med udelukkende lokale blå og hvide druesorter, der er med til at individuere vinene og give dem en betagende vulkansk, mineralsk karakter.

Vinplanterne står enkeltvis som små træer, og til de røde vine dyrkes langt overvejende Nerello Mascalese, suppleret med Nerello Capuccio. Som det er tilfældet hos alle topproducenter er der stort fokus på arbejdet i marken og ejendommen er certified organic fra og med årgang 2008. Vinifikation af de røde cru-vine sker med burgundisk inspiration, med 10-15 dages maceration og lagring på ca. 25% nye franske barriques i 18 måneder. Ifølge Marco de Grazia selv fremstiller han da også Middelhavets svar på Bourgogne, om end vinenes struktur også genkalder Nebbiolo, der anvendes til Barolo.

Specifikationer
Årgang2022
SulfitterTilsat
OmrådeSicilien
AlkoholfriIngen
Producent Tenuta Delle Terre Nere
ServeringsforslagOksekød, Pasta, Svinekød
DrueNero d’Avola, Nerello Mascalese
ProptypeKorkprop
Størrelse0,75 liter
Alkohol %13,5 %
Land Italien