På lager

2023 Chiaretto di Bardolino

Pris pr. stk. 109,00  DKK
  • Pris pr. stk. v/6 stk. 100,00  DKK
  • Pris pr. stk. v/12 stk. 79,00  DKK

Det er en meget spændende og kompleks rosé, man her har med at gøre. Chiaretto slutter meget rent og sprødt. Vinen vil egne sig perfekt som et lille glas i utide, til forretter med salat, fisk og skaldyr eller til lette retter med kylling, kalkun eller kalv. Prøv den også med stegt fisk eller pizza. Server den ved ca. 8-10 grader.

Druerne (40% Corvina, 40% Rondinella og Molinara) til denne rosévin kommer fra flere parceller omkring landsbyerne Bardolino, Lazise, Cavaion og Garda, øst for Gardasøen.

Årgang
2023
Sulfitter
Tilsat
Alkoholfri
Ingen
Producent
Lenotti
Serveringsforslag
Aperitif, Fisk, Fjerkræ, Salater , Skaldyr
Drue
Corvina
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
12%
Land
Italien

Dyrkningsmetoden er klassisk med pergola- og espaliersystem, på vinmarker med områdets typiske småstens-, kalk- og lerholdige undergrund bestående af aflejringer fra istiden og fra havet. Straks efter høsten bliver druerne let knust og gennemgår en macerering med deres skind i 16-24 timer afhængig af druesorten. Når mosten har fået sin flotte roséfarve, bliver druerne presset, og mosten gæres køligt på ståltanke. Aftapningen foregår i vinens ungdom for at sikre en vin med friskheden og de fine aromaer i behold.

Det er en meget spændende og kompleks rosé, man her har med at gøre. Farven er klassisk rosé med et meget brillant rødligt skær. I duften finder man nuancer af friskplukkede ferskner og blommer, og i smagen har vinen en sart friskhed og en finesse, som harmonerer meget fint med druernes krydrede og frugtrige toner. Chiaretto slutter meget rent og sprødt.

Vinen vil egne sig perfekt som et lille glas i utide, til forretter med salat, fisk og skaldyr eller til lette retter med kylling, kalkun eller kalv. Prøv den også med stegt fisk eller pizza. Server den ved ca. 8-10 grader.

Specifikationer
Årgang2023
SulfitterTilsat
AlkoholfriIngen
ProducentLenotti
ServeringsforslagAperitif, Fisk, Fjerkræ, Salater , Skaldyr
DrueCorvina
ProptypeKorkprop
Størrelse0,75 liter
Alkohol %12%
Land Italien