På lager

2023 Domaine Jean Collet - Chablis AOC

Pris pr. stk. 249,00  DKK
  • Pris pr. stk. v/2 stk. 199,00  DKK

Chablis – Domaine Jean Collet
Druerne til Jean Collets Chablis stammer altid fra husets egne marker, der alle ligger på de
klassiske Kimmeridge jorde. Der høstes pr. håndkraft og druerne sorteres omhyggeligt.
Gæringen finder her sted i rustfrit stål, ligesom Jean Collet også satser på at bevare
friskheden bedst muligt, når den unge vin lagres. Resultatet er en klassisk Chablis, med en
frisk, fyldig og lækker aroma og stil. Nyd den ung til f.eks. lys fisk, østers eller en skinke
kogt i hvidvin.

Årgang
2023
Sulfitter
Tilsat
Område
Bourgogne
Alkoholfri
Ingen
Producent
Domaine Jean Collet
Serveringsforslag
Fisk, Skaldyr
Drue
Chardonnay
Proptype
Korkprop
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
12,5%
Land
Frankrig

Domaine Jean Collet et Fils
Domaine Jean Collet et Fils er en traditionsrig Chablis-producent, som blev etableret i
1954. Domænet drives nu af Romain Collet, som er tredje generation. Han overtog tøjlerne
til domænet tilbage i 2008 i en alder af blot 21 år. Han råder over 37 hektar fordelt på Petit
Chablis, Chablis, 1er Cru og de to Grand Cru’er: Valmur og Les Clos. Desuden har Romain en
lille produktion af raffinerede mousserende vine. Gennemsnitsalderen på vinstokkene er
ca. 50 år. Romain Collet siger: ”Jeg er den heldigste generation. At have gamle vinmarker
som disse at arbejde med i min levetid er helt særligt, og det er takket være min bedstefar,
Jean”. Hektarudbytterne holdes lave, og der bruges kun druer fra de bedste Kimmeridge
jorde. Romain Collet har i trit med tiden indført økologiske dyrkningsmetoder. År for år
bliver flere og flere af appellationerne officielt økologisk certificeret.
”Hver vin har sin egen fortælling”
Stilen på Collet’s vine tager afsæt i flere generationers knowhow om vinmarkerne:
Hvordan de vokser, hvordan de er forskellige fra hinanden, hvordan de reagerer i kælderen
under gæringsprocessen og ikke mindst i løbet af modningen i kælderen. ”Hver vin har sin
egen fortælling”, mener Romain Collet. De forskellige climats får forskellig behandling i
kælderen (rustfri ståltanke, cementæg, foudres, barriques), så de individuelle særpræg
træder frem.