På lager

2023 Gut Hermannsberg - FINE

Pris pr. stk. 159,00  DKK

FINE Riesling - klassisk Feinherb fra Nahe
Feinherb Riesling har en lang tradition i Nahe og på den tidligere kongelige preussiske
vingård. Der findes nappe nogen anden vin i Nahe som virkelig viser rieslings kvaliteter
som feinherb. Druerne til FINE Riesling kommer fra Gut Hermannsbergs "Grossen Lagen"
og dens fine aromaer og mineralitet afspejler de forskellige jordtyper på de forskellige
marker.
Det naturlige strejf af druesødme fremhæver det bedste i FINE Riesling og viser det brede
spektrum af frugtaromaer lige fra æbler, pærer til fersken og passionsfrugt i denne
drikkevenlige halvtørre vin. Smagen vidner om optimal modne druer og giver en livlighed i
en form, der vil appellere til næsten enhver vindrikker. Ren Riesling fornøjelse.

Årgang
2023
Alkohol %
11%
Drue
Riesling
Område
Nahe
Sulfitter
Tilsat
Proptype
Skruelåg
Land
Tyskland

Fra statsdomæne til topmoderne Gut Hermannsberg
Der ligger årelange traditioner bag vinene fra Gut Hermannsberg. Den preussiske stat
etablerede vinhuset i 1902, og de første Riesling-vinstokke blev plantet i 1903 på stejle
skråninger, som indgår på enhver liste over de bedste dyrkningssteder for Riesling i
Tyskland: Kupfergrube, Hermannsberg og Bastei. Vinhuset blev drevet offentligt indtil
1998. I 2010 trådte nye, private kræfter til og investerede massivt i at få vinmarker og –
kælder up to date. I samme ombæring blev navnet ændret til Gut Hermannsberg, opkaldt
efter monopolmarken Hermannsberg. Domænet råder over 30 hektar vinmarker i
Schlossböckelheim, Niederhausen, Traisen og Altenbamberg, som ligger i den mellemste
del af Nahe. Alle vinmarker er klassificeret ”Grosse Lage”; tyskernes svar på Grand Cru.
Stor vin bliver født i vinmarken
Fokus for vinmager Karsten Peter er at få udtrykt den unikke karakter af hver enkelt
vinmark i vinen. Vin er natur, og stor vin bliver født i selve vinmarken med respekt for og i
samklang med naturen. Gut Hermannsberg fremstiller egen kompost og arbejder
omhyggeligt med at trimme og beskære vinstokkene. I vinkælderen lægges sidste hånd på
værket. Hver parcel behandles separat, så ethvert individuelt potentiale kommer frem.
Man afstår også fra at klare vinene og bevarer dermed vinens autentiske udtryk.