Abruzzo og Montepulciano-druen
Midtitaliens Abruzzo-region er formentlig mest kendt for sine uimodståeligt frugtagtige
rødvine på Montepulciano-druen. Men også de hvide vine kan byde på dejlige
vinoplevelser og samtidig være fantastisk gode køb.
Beskyttet mod varme og ilt
På Tenuta Ulisse har man opfundet en banebrydende vinificeringsmetode, hvormed man
kan bevare de solmodne druers spektakulære frugt uspoleret i den endelige vin. Metoden
går i al enkelhed ud på at beskytte druen mod ilt og varme fra det sekund, den forlader
vinstokken. Vinifikationen er så skånsom som muligt, idet naturen må gøre hele arbejdet.
Samtidig er brugen af svovl er reduceret til et absolut minimum.
Skånsomme metoder
Pecorino druerne høstes pr. håndkraft og druerne lægges i kasser, der kan stables uden
druerne mases, idet dette ville betyde utilsigtet oxydering. Druerne fragtes med lynhast til
vingården, hvor de håndsorteres og passer gennem en køletunnel. Druerne pressesved 0,7
bar i skånsomme pneumatiske presser under inerte betingelser. Mosten klares nu ved
hjælp af tyngdekraften i mellem 24 og 48 timer, hvorefter gæringen startes.
Efter endt gæring lagres vinen i rustfriståltanke og uden iltens indflydelse i 3 måneder. Her
næres vinen på "bundfaldet" der sikrer yderligere fylde og rigdom.