På lager

2023 Weingut Gunderloch - Jean Baptiste Riesling Kabinett

Pris pr. stk. 159,00  DKK

To af Rheinhessens stejleste marker
Gunderloch arbejder især med to marker: Pettenthal-marken ved byen Nierstein og
Rothenberg-marken ved Nackenheim. Begge ligger i det nordligste Rheinhessen med
direkte udsyn over Rhinen, som reflekterer solens stråler op på markerne, så druerne kan
opnå en perfekt modenhed. De to marker er blandt Rheinhessens allerstejleste, hvilket
sikrer en optimal eksponering til solen.
Jean Baptiste Kabinett
Gunderlochs Kabinett fremstår lys med gylden-grønlige reflekser i glasset. Duften byder
på indtagende nuancer af hvide blomster, fersken, melon og mineraler. Smagen har en
liflig sødme og er overraskende vægtig. Det hele understøttes af en knitrende friskhed, der
giver smagsindtrykket (og mundvigene) et gevaldigt løft. Mums! Nyd vinen op til otte år fra
høståret, gerne som ledsager til sushi eller retter fra det indiske eller thailandske køkken.

Årgang
2023
Sulfitter
Tilsat
Område
Rheinhessen
Alkoholfri
Ingen
Producent
Weingut Gunderloch
Serveringsforslag
Krydret/Stærk mad, Sushi
Drue
Riesling
Proptype
Skruelåg
Størrelse
0,75 liter
Alkohol %
9,5%
Land
Tyskland

Vinhus med historisk tyngde
Weingut Gunderloch er en af Tysklands bedste og mest berømmede vingårde. Familien
Gunderloch var i 1910 blandt stifterne af VDP (Verband Deutscher Prädikatsweingüter),
som i dag består af Tysklands vinelite med omkring 200 medlemmer, der stræber efter
den ypperste kvalitet. Johannes Hasselbach, som er 6. generation, står nu for at bestyre
ejendommens 26 hektar og viderefører også familietraditonen som præsident for VDP,
Rheinhessen Chapter.
Ingen genveje til kvalitet
Han er berygtet for sin kompromisløse holdning til, hvordan en vin skal laves. I hans
verden findes der ingen genveje til kvalitet – kun arbejde, arbejde og atter arbejde.
Johannes er lidt atypisk ikke uddannet ønolog, men drager nytte af erfaringer og viden fra
sin opvækst og fra praktikophold i New Zealand, Australien og Chile. Det er et bevidst valg,
for han tror ikke på ”technical winemaking”, som han mener indpoder vinmageren at se
risici fremfor potentiale. Med afsæt i sin intuition og sunde fornuft, arbejder han ud fra
økologiske principper i marken, og i kælderen er tilgangen så ren som mulig ud fra et ”non
additive”-princip. Han kunne aldrig drømme om at hæve alkoholniveauet ved at tilsætte
sukker (chaptalisere), justere syreindholdet eller tilføje aromaer til mosten. Gunderloch har
i årevis arbejdet ud fra økologiske dyrkningsprincipper og tager i 2020 skridtet fuldt ud og
ansøger om officiel øko-certirficering.