Adega Damm Amandi - Cardia Capitana

På lager

299,00 kr

Cardia Capitana 2019"...Endnu mere medicinsk, krydret med tørret appelsinskal, det er ren chinato eller Frederiksdals vermouth, hvor stevnsbæreliksir krydres med obligate krydderrødder. Stram, syrefokuseret, bitter og kininpræget på den gode måde. Du skal IKKE servere det for din zinfandeldrikkende onkel eller din rosé-pimpende moster. Det her er vin for kendere og folk, der gerne vil have modstand i munden. Ikke samme friskhed som Seoana eller samme intensitet som Pombeiras..."  91 Point - Rene Langdahl

Serveringsforeslag

2019
13,5%
Mencia
Adega Damm Amandi
Fjerkræ, Gris, Kalv, Pasta, Svampe, Tapas
0,75 liter
Ribeira Sacra
Begrænset
Korkprop
Spanien

Mere information

Ultramineralsk Mencia fra danske Martin Damm

Adega Damm Amandi er skabt af danske Martin Damm, der som vinimportør har arbejdet med vin fra topproducenter i hovedsageligt Spanien og Frankrig.

Ribeira Sacra er et af verdens smukkeste vinområder, men også et af de mest besværlige at arbejde i, fordi markerne ligger på stejle skiferskråninger ned mod floderne Sil og Miño. Sandsynligvis er vindyrkning indført i området af romerne for over 2000 år siden. Amandi sub-regionen er det sted, hvor der findes flest romerske bygninger uden for Italien og vinene fra Amandi skulle være blevet eksportere til det kejserlige hof.

Martin er en af de største eksperter på Spansk vin i Danmark og efter at have smagt det meste vin, der laves i Amandi - bl.a. også ældre årgange - var han ikke i tvivl om det store kvalitetspotentiale i området. Han købte nogle velbeliggende marker med gamle vinstokke samt en gammel Cantina i Amandi, der blev restaureret, og laver nu vin i Riberia Sacra med 2019 som første kommercielle årgang.

Vinene er gæret naturligt, de er ikke filtrerede og kun meget let svovlede. De modner typisk et lille års tid på gamle fade fra Pierre Yves Colin-Morey og Denis Bachelet

2019
13,5%
Mencia
Adega Damm Amandi
Fjerkræ, Gris, Kalv, Pasta, Svampe, Tapas
0,75 liter
Ribeira Sacra
Begrænset
Korkprop
Spanien